Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Pinot Grigio DOC Collio  2019

SchiopettoPinot Grigio DOC Collio 2019

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13,5%

Druvorna till Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer från det vackra Collio-området, vilket betyder kulle, ett vinområde som sträcker sig från italienska till den slovenska gränsen. Vinet består av 100% Pinot Grigio-druvor som plockas för hand. Efter en lätt pressning får vinet genomgå en kort sed ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Guldgul i färgen. Doften är friskt varmfruktig med toner av exotiska frukter i allmänhet och passionsfrukt i synnerhet. Smaken är torr med tydlig fräschör som balanserar de fylliga smaktonerna.  OBS! Lufta gärna vinet rejält så att det får visa upp sin fulla potential.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p 95 p "It's full-bodied and dense with impressive fruit and soft, creamy texture."

Lots of subtle, sliced ripe peaches and pears with honey, blossom and lilac aromas. Cloves, too. It’s full-bodied and dense with impressive fruit and soft, creamy texture. It nicely framed with phenolics and acidity. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till Collio Pinot Grigio di Schiopetto kommer från det vackra Collio-området, vilket betyder kulle, ett vinområde som sträcker sig från italienska till den slovenska gränsen. Vinet består av 100% Pinot Grigio-druvor som plockas för hand. Efter en lätt pressning får vinet genomgå en kort sedimentering innan jäsning sker i rostfria tankar med temperaturkontroll. Vinet ligger på sin jästfällning under åtta månader. 

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du