Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Friulano 2020

Volpe PasiniFriulano 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 12,5%

Volpe Pasini gör några av de mest prisvärda vita italienska viner som vi provat - fulla med mycket smak och personlighet. Och de hyllas även av James Suckling. Friulano är ett historiskt vin, som i folkmun tidigare alltid kallats för Tocai - något som det inte längre får heta eftersom är ett skyddat ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Friulano

Smaknotering

Fruktig och lätt nötig doft av vit persika. gult äpple och mandel. Smaken är aromatisk, fyllig och välbalanserad där tonerna i doften kommer igen och får samsa med en behaglig friskhet och en angenäm nyans av mandelbeska.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p

A creamy-textured white with sliced-apple and peach character, as well as some melon. It’s medium-bodied with lovely texture and a flavorful finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Volpe Pasini gör några av de mest prisvärda vita italienska viner som vi provat - fulla med mycket smak och personlighet. Och de hyllas även av James Suckling. Friulano är ett historiskt vin, som i folkmun tidigare alltid kallats för Tocai - något som det inte längre får heta eftersom är ett skyddat distrikt inom EU (Ungern): Och det har alltid varit det friulanska folkets vin. Aromatiskt, rikt på struktur och med en god lagringspotential där de ursprungliga fruktiga tonerna med tiden går över till andra mer komplexa och fylliga aromer.De bästa bästa årgångarna hos Volpe Pasini har sällan några rivaler när det gäller kvalitet kontra pris.

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir. Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).
https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du