Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Piccini Poggio Teo Valiano Chianti Classico 2013

Vad tyckte du?

Piccini Poggio Teo Valiano Chianti Classico 2013

Italien, Chianti, 750 ml, 14%

Druvorna till vinet kommer från familjen Piccinis egendom i Chianti Classcio och närmare bestämt den lilla vingården Poggio Teo, efter manuell skörd och noggrann selektering pressas druvorna varsamt innan de får jäsa och sedan lagras i 15 månader på ekfat. Vinet är gott att dricka nu och kommer att ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Stor inbjudande och komplex doft med mängder av mogna körsbär, moreller, kryddor och härligt rostade ekfatstoner. I smaken är vinet elegant och välbalanserat med mängder av mörka bär, läder och välintegrerade ekfat. Passar till grillad T-benstek, vilt och smakrika pastarätter.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
91++! "Bra balans, bra syra."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, blodgrapefrukt, mineraler och fat. Drick 18-23."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till vinet kommer från familjen Piccinis egendom i Chianti Classcio och närmare bestämt den lilla vingården Poggio Teo, efter manuell skörd och noggrann selektering pressas druvorna varsamt innan de får jäsa och sedan lagras i 15 månader på ekfat. Vinet är gott att dricka nu och kommer att utvecklas de närmsta 5 åren.

Producenten

Familjen Piccini lever i och är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras historia börjar 1882 då Angiolo Piccini med endast 7 hektar började framställa viner under devisen -”det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i vårt arbete med vinet”. Idag är det fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina Piccini som styr familjen och vinerna framåt. Det är även de som lyckats ta Piccini utanför Toscana och Italiens gränser. Idag återfinns familjen Piccinis viner runt om i världen och efterfrågan på deras välgjorda, goda viner fortsätter bara att växa. De har idag fyra egendomar i Toscana och genomgående från deras Chianti till vinerna från egendomen i Montalcino finns de gemensamma nämnarna: kvalitet, drickvänlighet och respekt för ursprunget!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du