Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Barone Ricasoli CeniPrimo Gran Selezione 2019

Barone RicasoliCeniPrimo Gran Selezione 2019

Italien, Chianti Classico, 750 ml, 14%

Denna Cru växer i den stora dalen vid floden Arbia, i den södra delen av Ricasolis egendom. Jordmånen härstammar från en gammal flodterrass med anor från Pliocene-Pleistocene-epokerna. Den består av en blandning av silt, sten, lera och lite kalksten och är fattiga på organiskt material. Druvorna pl ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Intensiv doft med tydliga toner av jordgubbar, viol, körsbär och kryddor. Stor smak med välutvecklad tanninstruktur, god körsbärsfrukt, toner av plommon och vanilj som ger smaken rikedom och längd.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
99p

This has an intensely perfumed nose of lavender, sandalwood, dried cherries, blueberries, creme de cassis, bay leaves, walnuts and stones. Full-bodied with polished, well-integrated tannins and a layered, silky and concentrated core of spiced and herbed fruit. Long. Intense. Fantastic already, but try in 2024.

WineSpectator
96p

Super spicy from the aromas through the finish, this red is sleek and taut. Features strawberry, currant, cherry and earth flavors, peppery spices and a kick of vanilla on the firm finish. Though delicate, there is no lack of intensity. Best from 2025 through 2042. 916 cases made, 60 cases imported. — BS

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna Cru växer i den stora dalen vid floden Arbia, i den södra delen av Ricasolis egendom. Jordmånen härstammar från en gammal flodterrass med anor från Pliocene-Pleistocene-epokerna. Den består av en blandning av silt, sten, lera och lite kalksten och är fattiga på organiskt material.

Druvorna plocka för hand och jäsningen sker vid en temperatur av 24-27 grader i ståltankar med 14-16 dagar lång skalkontakt. Vinet har därefter lagrats under 18 månader på 500 liters ekfat varav 30% nya och 70% som används för andra gången.

Producenten

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

 

Allt började med att familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner.

Sedan 1995 har firman varit en av de drivande krafterna bakom forskningen om kloner av druvan Sangiovese och 2010 var förta årgången man producerade sina toppviner från de nya klonerna.

Vinhuset drivs fortsatt vidare av Francesco Ricasoli och vinmakaren Carlo Ferini ser till att arvet och den storslagna kvaliteten på vinerna lever vidare.

https://ricasoli.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du