Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Riserva Magnum 2013
Våra kunder tycker

CapAnnaBrunello di Montalcino Riserva Magnum 2013

Italien, Brunello di Montalcino, 1500 ml, 14,5%

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar och endast från de bästa skördarna. Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-25 hl av slavosk ek där de ···

Flaskor per låda (1 st)

1 699 kr

Ord. pris 2 349 kr
Årgång

2013

Smaknotering

Stor doft av marascakörsbär, tranbär, torkade öreter samt en subtil rökighet. Smaken är karaktäristiskt CapAnna-elegant där de fruktiga tonerna balanseras upp av en tydlig och välintegrerad tanninstruktur och en pigg syra som i eftersmaken visar upp nyansera av ceder och mineral.

Drickes
2021-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
95p 95 p "The 2013 Brunello di Montalcino Riserva is a beautiful creation"

The 2013 Brunello di Montalcino Riserva is a beautiful creation that excels both in terms of intensity and complexity. The bouquet is profound and multilayered with thin and delicate layers of fruit that peel back with individual precision and personality. Ripe cherry fruit is carefully balanced against spice, tar and smoke. The wine also offers pretty details of crushed rock and dried garden herb. There´s a lot to keep your attention and win your affections. Some 6,900 bottles were made

Vinous
94p 94+ p "An outstanding Riserva"

Bright red. Perfumed red cherry, raspberry, sandalwood, flint and botanical herbs on the deep, perfumed nose. Then multilayered and dense, with complex and precise flavors of red fruits, balsamic oils and licorice, complicated by Indian spices. Finishes long, suave and mineral. An outstanding Riserva that, as usual in Capanna’s style, is not a super-fleshy, muscular body-builder type, but plays its cards on the side of penetrance and refinement.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar och endast från de bästa skördarna.

Druvmusten genomgår alkoholisk jäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl på 10-25 hl av slavosk ek där det fick ligga i minst 40 månader vilket följdes av minst 15 månader i flaska innan det släpps i januari det sjätte året från skörden.

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du