Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino 2017
Våra kunder tycker

CapAnnaBrunello di Montalcino 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Nu säljer vi de sista flaskorna av CapAnnas Brunello - ett vin som blir perfekt till den lite finare grillpremiären. De noga utvalda druvorna kommer från CapAnnas äldsta vingårdar. Druvmusten genomgår alkoholjäsning med skalmaceration under 30-35 dagar vid kontrollerad temperatur följt av en spontan···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Elegant, komplex, fruktig och kryddig doft med toner av körsbär, svarta vinbär, rosor och stjärnanis. Smaken är ungdomligt frisk med en tydlig och karaktäristisk tanninstruktur som tillsammans med det som doften bjöd på övergår till en eftersmaken med läckra nyanser av körsbärsfrukt, kanel och rosor.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "It´s full-bodied with chewy tannins and a big, juicy finish."

Lots of ripe berries and sandalwood with nutmeg. It’s full-bodied with chewy tannins and a big, juicy finish. Needs time to soften. Chunky. Try after 2025.

Vinous
93p 93 p "This is far from a classic style of Brunello, yet impossible to ignore"

The 2017 Brunello di Montalcino is smoky with peppery wild berries, crushed roses and hints of flowery underbrush. This coasts across the palate, with silky textures infused by saline-minerals and perfumed red fruits. There’s an almost-sultry character here, seductive, yet also rough around the edges, with nervous acids that nicely balance the silty tannins that it leaves behind. This is far from a classic style of Brunello, yet impossible to ignore, captivating to the senses and sure to provide a massive amount of pleasure over the medium term.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du