Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta dellOrnellaia Magnum 2011

Vad tyckte du?

Tenuta dellOrnellaia Magnum 2011

Italien, Bolgheri, 1500 ml, 13%

DRUVOR 45% Merlot; 41% Cabernet Sauvignon; 9% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc. LAGRINGSHORISONT 2012-2025, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Arbetet med att bygga upp denna märk ···

Flaskor per låda (1 st)

4 695:-

Flaskpris 4 695:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2011

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Djup, rubinröd färg. Kryddig, komplex, elegant och nyanserad doft av rostade fat, körsbär, plommon, salvia, choklad och espressokaffe. Smaken kryddigt fyllig och kraftfull med söta, välbalanserade tanniner och moreller, örter, mörk premiumchoklad och espressotonerna igen. Imponerande längd.

Drickes
2020-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Toskanska viner är urbilden av la doce vita. Prova gärna vinet med lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: ’if it grows together, it goes together’, stämmer allt som oftast. Tänk att få dricka detta i stora ymniga klunkar till kalvlever anglais med drivor av kapris och hackade rödbetor… Viner med elegant frukt i en lite stram stil och som detta med lite örtiga referenser njuter vi gärna till rätter som de du kan finna i länkarna til höger.   För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Efter 12 månader görs den slutliga blandningen och i detta skede bestäms också vilka fat som ska gå till Ornellaia respektive Le Serre Nuove. Vinet får sedan vila de återstående 4 månaderna i barrique och efter buteljering lagras det ytterligare 6 månader på flaska innan det släpps. Mao en ’baby-Ornellaia’.

DRUVOR 45% Merlot; 41% Cabernet Sauvignon; 9% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc.

LAGRINGSHORISONT 2012-2025, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Arbetet med att bygga upp denna märkliga egendom började 1979 då Lodovico Antinori, bror till berömde Piero, planterade bordeaux-druvor i Bolgheri. Första vinet kom 1985. Två år senare byggdes det rymdmässiga vineriet. På bara några år har man sedan snabbt kommit att bli en av de mest kända egendomarna i Italien. Det exceptionella mikroklimatet i Bolgheri gjorde att druvorna man valde att plantera blev Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot. Tenuta dellOrnellaia drivs av en filosofi som säger att ett vin ska vara det yttersta uttrycket av dess ursprung. Naturen och klimatet för varje år bestämmer vilka volymer som produceras.Varje individuell del av vingårdarna skördas för hand och endast när druvorna nått optimal mognad. Druvorna från varje individuell del av vingårdarna vinifieras och lagras separat. Egendomen producerar bland de bästa vinerna i Italien, och kanske i världen.

Producenten

Arbetet med att bygga upp denna redan klassiska egendom började 1979 då Lodovico Antinori, bror till berömde Piero, planterade bordeauxdruvor i Bolgheri vid den Toscanska kusten. Första vinet kom 1985. Två år senare byggdes det rymdliknande vineriet.

På bara några år har man sedan snabbt kommit att bli en av de mest kända egendomarna i Italien - ja hela världen. Det exceptionella mikroklimatet i Bolgheri gjorde att druvorna man valde att plantera blev jus cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot och petit verdot.

Tenuta dell'Ornellaia drivs av en filosofi som säger att ett vin ska vara det yttersta uttrycket av dess ursprung. Naturen och klimatet för varje år bestämmer vilka volymer som produceras. Varje individuell del av vingårdarna skördas för hand och endast när druvorna nått optimal mognad. Druvorna vinifieras och lagras separat. Egendomen producerar bland de bästa vinerna i Italien, och kanske i världen.

http://www.ornellaia.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du