Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Henri Boillot Volnay Les Fremiets 1er Cru Domaine Boillot 2013

Henri Boillot Volnay Les Fremiets 1er Cru Domaine Boillot 2013

Frankrike, Volnay, 750 ml

Låda (12 st)

8 496:-

Flaskpris 708:-
Årgång

2013

Druvor

Pinot Noir

Drickes
2015-2028
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2013, Volnay 1. Cru les Fremiets Domaine Jean Boillot, Bourgogne Henri Boillot - perfektion i Bourgogne
Henri Boillot er på blot små 10 år blevet en referenceproducent og en af Bourgognes lysende stjerner. Henri er 5. Generation på Domainet og er en uhelbredelig perfektionist. Intet, absolut intet, overlades til tilfældigheder. Han stræber efter at hver vin afspejler sit terroir (jordbundsforhold) så vidt som muligt og at de derved er forskellige, selvom det ofte kun er få meter, der skiller de forskellige marker.

Banebrydende friskhed og mineralitet
Et andet vigtigt punkt er at få en uhørt friskhed og mineralitet frem i vinene, afbalanceret af fadlagringen, til det formål får Henri Boillot lavet specielle 350 liters fade, som han lagrer sine hvidvine i, for netop at bevare størst mulig friskhed og mineralitet, disse fade er endog ved at danne skole hos andre producenter. Et traditionelt bourgognefad er på 228 liter. Henri laver vin på druer fra egne marker, men også såkaldte negocevine, dvs. vin lavet på druer fra andre vinbønders marker, som Henri har indgået langtidskontrakter med - men alle vine laves efter samme kompromisløse metode. Henri har også udvidet Domainebesiddelserne med nye marker i Côte-de-Nuits nord for Beaune.

Topratings i alle medier
Henri Boillots perfektionistiske tilgang til vinproduktion har båret frugt hos den internationale vinpresse (og den danske) og man har de sidste 10 år stået i kø for at uddele anmelderroser til Henri Boillot, der har fået sit endelige gennembrud som topproducent hos Robert Parker, Wine Spectator, Stephen Tanzer, Burghound og mange flere.

Lille produktion og value-for-money
Henri Boillot mener at kvaliteten ikke alene skal være i orden, men mere end det, til eksempel er hans "almindelige" Bourgogne Chardonnay lavet på druer fra appellationer som Saint-Romain, Meursault og Puligny-Montrachet. Således er Henri Boillots "visitkort" i orden og virkelig value-for-money og man får straks lyst til at gå på opdagelse i hans øvrige vine. Et lille problem er at mange af Boillots vine kun laves i meget begrænsede mængder, der vil aldrig være nok til alle...

Volnay 1. Cru les Fremiets
Fremiet-marken danner grobund for Boillot's mest charmerende Volnay. Vinen er en gigantisk nydelse allerede ved sin frigivelse og behøver sjældent mere end 2-3 års lagring førend den åbenbarer en kompleks, fedmefuld karakter. · 90-92P - Vinousmedia januar 2015: "Bright, dark red. Reticent, rather wild aromas of dark cherry and underbrush. Energetic but backward; much tighter today than the village wine and more dominated by its structure. The wild quality carries through on the palate. Best today on the back end, where fine-grained tannins spread out to saturate the palate. - Stephen Tanzer" · 88-90P - Robert Parker's The Wine Advocate December 2014: "The 2013 Volnay 1er Cru Fremiets comes from a single parcel of vines. The nose is well defined, dominated by the new oak at the moment, but there is sufficient fruit underneath. The palate is medium-bodied with chewy tannins, quite dense at the moment with a touch of bell pepper on the masculine finish. Fine - if just a bit predictable." · Robert Parker skriver om Boillot; "[Boillot] has sky-rocketed to the top echelon of Burgundy producers due to the uncompromising work of its owner and winemaker...." · Druesorter: 100% Pinot Noir · Vinstokkenes alder: op til 80 år · Drikkeklar: Ved frigivelsen og ca. 15 år frem fra høståret · Anbefales til: Fugle- og dyrevildt, kalve- og oksekød, modne oste.

Producenten

Familjen Boillot har varit versamma som vinproducenter i  Bourgogne  i över 150 år, ända sedan 1855. Henri startade 1996 när han grundade Maison Henri Boillot. I början producerade han viner av druvor som han köpte av kontrakterade odlare. 2005 köpte han sina syskon vingårdar och grundade Domaine Henri Boillot. Idag förfogar han över 14 hektar vingård som är planterade i lika delar chardonnay och pinot noir.
Sedan starten 2005 har han gjort sig ett namn och tillhör idag en av de främsta producenterna i distriktet. Från sin bas i Meursault produceras viner från en mängd prestigfyllda byar i Bourgogne såsom Montrachet, Clos de Vougeot, Corton Charlemagne, Meursault  och Puligny-Montrachet. Henri Boillot är perfektionist och lägger stort fokus på arbetet i vingården. Resultatet har resulterat i fantastiska viner som hyllas över hela världen. Enda problemet är att efterfrågan är betydligt större än tillgången.

Karta