Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Cos Labory Château Cos Labory 2011

Chateau Cos LaboryChâteau Cos Labory 2011

Frankrike, Saint-Estèphe, 750 ml, 13,5%

Château är en 5:e Cru Classé-egendom i appellationen Saint-Estèphe. Vingården Cos breder ut sig runt slottet på 18 hektar. Cos Labory är planterad med 60 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot och 5 % Cabernet Franc. Det finns en liten mängd Petit Verdot planterad i vingården på vänstra stranden också. I···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Varje år gör vi i Wine Teamet någon upptäckt på vår stora Bordeauxmässa. Ett vin eller en egendom som kanske flugit lite under radarn för oss (och då har vi ändå riktigt bra koll på Bordeaux). Cos Labory är en sådan egendom. Familjen Reybier, som också äger grannen Cos d*Estournel, tog över egendomen så sent som i år 2023 och det talar för potentialen hos denna doldis. Cos Labory är klassificerad som 5:e Cru i appellationen Saint-Estèphe. Vingården breder ut sig runt slottet på 18 hektar. Vingårdarna är planterade med 60 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot och 5 % Cabernet Franc. Det finns en liten mängd Petit Verdot planterad i vingården på vänstra stranden också. I genomsnitt är vinstockarna 35 år gamla. Årgång 2011 är ett vin som har uppnått perfekt mognad nu!

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Chateau Cos Labory är en vinproducent från Bordeaux i Frankrike som grundades på 1800-talet. Vinproducenten ligger i Saint-Estèphe i norra delen av Medoc-regionen, som är känd för sina högkvalitativa viner.

Chateau Cos Labory producerar röda viner av högsta kvalitet, med druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot. Vinerna från Chateau Cos Labory har en djup röd färg och en intensiv fruktighet med inslag av mörka bär, tobak och vanilj. Vinerna från Chateau Cos Labory är också kända för sin komplexitet och elegans, vilket beror på det höga kvalitetsarbetet i vingården och i vineriet.

Chateau Cos Labory en vinproducent med en lång och rik historia. Det nuvarande kapitlet i en lång histroia skrevs i mars 2023 när Chateau Cos Labory såldes till ägaren av Cos d'Estournel, Michel Reybier, som också köpte granngården Chateau Andron Blanquet. Detta har diskuterats ett tag, och den tekniska chefen för Cos d'Estournel hjälpte också till med att blenden av Cos Labory 2022.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du