Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Ormes de Pez Chateau Ormes de Pez 2011

Chateau Ormes de PezChateau Ormes de Pez 2011

Frankrike, Saint-Estèphe, 750 ml, 13%

Château Ormes de Pez ligger beläget väster om Saint-Estèphe och gränsar till byn Pez. Egendomen har fått sitt namn efter en magnifik lund av almar som inte längre finns kvar. Château Ormes de Pez är den andra egendomen efter Château Lynch-Bages som förvärvades av familjen Cazes 1939.

Styckvis

384 kr

/flaska
Låda (12 st)

4 608 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är balanserad och klassisk med inslag av plommon, blåbärskompott och moreller och körsbär, grafit, svamp och sauterade örter. Smaken är medelfyllig och levererar massor av örtspetsade svarta frukter med en behaglig konsistensen och härlig fräschör och som avslutas i en lång kvardröjande jordig ton.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samma ägare som Lynch-Bages, Jean-Michel Cazes. Generösa och mycket välansedda viner som ofta klarar att lagras 10-15 år. Les-Ormes ligger vid den lilla byn Pez, någon kilometer innanför St-Estèphe

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du