Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Mangot Château Mangot 2015

Vad tyckte du?

Château Mangot Château Mangot 2015

Ekologisk

Frankrike, Saint Emilion, 750 ml, 14%

Saint-Emilion från toppårgång. Druvorna till detta vin växter på 21 olika vingårdslotter från fyra distinkt olika terroir i sluttningar, terrasser och på platå. Druvblenden består av 80 % merlot, 15 % cabernet franc och 5 % cabernet sauvignon. De olika lägena vinifieras separat och fatlagras olika b ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Doften är stor och fruktdriven med aromer av svarta vinbär, ceder, plommon, mocca, läder och ceder. Kroppen är stor med integrerade tanniner, en stor koncentration och en sötkryddig eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Big and juicy with lots of dark fruit, walnut and mahogany."

"Big and juicy with lots of dark fruit, walnut and mahogany. Full body. Concentrated."

Dina Viner
91++ p "Väl värda att beställa!"

”Fyndviner som 2015 Château Mangot Saint Emilion från Château Mangot och [….] är väl värda att beställa! Ett djupt, rikt och fylligt vin med tät, solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, kaffe, violer, mörk choklad, ceder, mineraler och fat.”

Livets Goda
89 p "Snyggt vardagsvin och dekantera gärna."

"Mörkkryddig frukt med inslag av rostade fat, sandiga tanniner, björnbär, försiktigt stjälkiga inslag och bra fruktfäste. Det finns även en mineralisk stramhet och lättsam kryddighet med en juicy karaktär, med torra tobaksblad och läder som framträder i glaset. Snyggt vardagsvin och dekantera gärna."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Saint-Emilion från toppårgång. Druvorna till detta vin växter på 21 olika vingårdslotter från fyra distinkt olika terroir i sluttningar, terrasser och på platå. Druvblenden består av 80 % merlot, 15 % cabernet franc och 5 % cabernet sauvignon. De olika lägena vinifieras separat och fatlagras olika beroende på vingårdsläge i upp till två år.

Producenten

Château Mangot drivs av Anne-Marie och Jean-Guy Todeschini (som också driver Château la Brande) tillsammans med sönerna Karl och Yann. Tills ganska nyligen var det här en ganska okänd producent men som de senaste decennierna jobbat målmedvetet både i vingården och med minimal intervention i vinkällaren. Idag är man ett bra exempel på det nya spännande och dynamiska Bordeaux som håller på att växa fram. 

Mangot är ekologiskt certifierad och man jobbar medvetet med biologisk mångfald i vingården och så lite miljöpåverkan som möjligt. I vinkällaren vill man att frukten ska tala för sig själv och använder därför bara naturlig jäst, inga tillsatser, relativt neutrala lagringskärl (ståltankar och en noggrann blandning av gamla och nya fat) och tillsätter så lite svaveldioxid man bara kan under tillverkning och buteljering. 

Arbetet har också lönat sig - och man här idag klassad som en Grand Cru. Egendomen består av 34 hektar och man gör förutom de klassiska vinerna Château Mangot, Todeschini Mangot och Quintessence den härliga l'Autre Mangot som görs helt utan tillsats av SO2 och där vinet enbart lagras på neutrala amforor för att bevara frukten. Total produktion omkring 150 000 flaskor.

 

 

 De har uteslutit bekämpningsmedel och sulfit.

http://www.chateaumangot.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du