Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Martin Texier Martin Texier Le Preyna Act 2020

Martin TexierMartin Texier Le Preyna Act 2020

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 12%

Martin Texiers härliga - Le Preyna ACT - i butiken. Martin är son till Eric Texier som ses som en naturvinspionjär som gör vin i Rhône. I vinet samsas 75% Cinsault 25% Grenache som vuxit på blandade jordar av Lera, kalksten, gneiss, schist, kvarts & granitrock. Cinsault Stockarna planterades i 1955 ···

Styckvis

199 kr

/flaskaOrd. pris 229 kr
Låda (12 st)

2 388 kr

Ord. pris 2 748 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Stor doft av mörka och röda mosade bär, lite funk, kryddor och lite salmiak. Smakgen är rund och generös med inslag av röda bär, svartavinbär, ladugård och kryddor. Lång härlig eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Martin Texiers härliga - Le Preyna ACT - i butiken. Martin är son till Eric Texier som ses som en naturvinspionjär som gör vin i Rhône. I vinet samsas 75% Cinsault 25% Grenache som vuxit på blandade jordar av Lera, kalksten, gneiss, schist, kvarts & granitrock. Cinsault Stockarna planterades i 1955 och Grenache i 1985 och skördeuttaget är låga 25 hl/ha. Cinsaulten macererades en vecka som hela klasar, Grenacheen en vecka 100% avstjälkad med minimal extraktion. Vinet pressades sedan försiktigt och flyttades till betongtankar där det vilade över vintern. Buteljerat i mars 2020.

ACT: Alla människor förtjänar att behandlas lika med samma grundläggande skydd av de mänskliga rättigheterna.

Tyvärr är detta långt ifrån verklighet i dag. Den ökande segregationen och den djupt manifesterade strukturella diskrimineringen i vårt samhälle är ett faktum och som vi anser vara ett allvarligt problem. Ett problem som vi ser som vår skyldighet att agera på. Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans.  Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla. Därför har vi skapat ACT-märkningen. En serie viner där 2% av försäljningen går till ekonomiskt stödjande organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter. Du kan läsa om de projekt som vi för närvarande stödjer nedan. Njut av vinerna, sprid glädje och engagera dig i positiv action!

Tack för att du engagerar, låt oss AGERA!

Naturvin från Dryckesbutiken.

Producenten

Martin Texier, son till vinproducenten Eric Texier, har många järn i elden. Förutom att ha pluggat ekonomi, varit DJ i New York och att vara en hejare på att spela gitarr så gör han sedan 2014 vin under eget namn, men har självklart lärt sig av sin far sedan barnsben. Efter att ha gjort världen rotade Martin sig tillslut i Ouveze dalen i norra Rhône. Jordmånen här beståer av lera, kalksten, schist, gnejs och granitjordar, vilket gör det lämpligt för odling av både Grenache, Syrah och ett gäng olika vita druvsorter. Martin strävar efter att utveckla vingårdarna i dalen genom att återplantera traditionella sorter och underhålla gamla, naturliga vinframställningsmetoder. Idag har han fem hektar i Saint-Julien-en Saint-Alban området.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du