Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Mourchon Loubié Rosé, Côtes du Rhône Villages Séguret 2023

Domaine de MourchonLoubié Rosé, Côtes du Rhône Villages Séguret 2023

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

  APPELLATIONEN AOC Côtes du Rhône AOC Côtes du Rhône representerar ensamt 80% av produktionen i detta område. Olikheterna beträffande jordmån och läge samt mikroklimat ger en mångfald viner, alla med olika personligheter. Röda Côtes du Rhôneviner är vanligtvis mjuka och runda med fruktig doft o···

Styckvis

219 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 314 kr

Årgång

2023

Smaknotering

Medelstor, aromatiskt fruktig doft med tydliga drag av röda bär, örter och apelsinblommor. Medelfyllig med fruktig smal och en inställsam röd bärton. Mycket ursprungstypisk med en mycket lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Côtes du Rhône-Villages-byn Séguret är belägen i hjärtat av Rhônedalen – en mil norr om Gigondas – inte långt från Châteauneuf-du-Pape och är kanske den vackraste av alla romantiska små vinproducerande byar vid foten av Dentelles de Montmirail. Du kan inte köra bil i den lilla staden. Man får snällt ställa bilen på den stora parkeringsplatsen.

På den lilla kvadraten finns emellertid en liten skylt som visar vinfanatikerna vägen till en av Rhônedalens stjärndomäner - Mourchon. Du kör längs den smala grusvägen (en mardröm på vintern!) som slingrar sig runt berget och efter flera hårnålskurvor nås en imponerande grind och en pittoresk skönhet tronar på toppen av berget - Mourchon.

Gården köptes 1998 av Walter MacKinlay, en skotte med bakgrund inom IT-branschen och han bor här med sin familj på den vackra egendom. Dottern Kate ansvarar för vintillverkningen tillsammans med sin make Hugo Levingston. Gården är inte stor, endast 24 hektar på det branta berget ovanför staden, men i gengäld har man stora källare, huggen ur sten i två våningar under den vackert restaurerade domänen.

Vingården är redan en sann superstjärna, och hänvisas till som det bästa brittiskägda vinslottet i Frankrike! Man sparar ingen möda på att göra vinerna bättre - bl.a. med skördeuttag som är bara hälften så stora som tiden innan MacKinlay! Odlingen sker så ekologiskt som möjligt enligt "lutte raisonée" - det vill säga att man bara bekämpar sjukdomar och skador om man måste för att rädda skörden. 

http://www.domainedemourchon.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du