Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Martin Texier Le Preyna 2019

Martin TexierLe Preyna 2019

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Martin Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône och det här är hans lite enklare Le Preyna. Le Preyna är gjord på 75% Cinsault och 25% Grenache och namnet kommer från ett gammalt vingårdsläge som är planterat med 75% cinsault och 25% grenache i djupa granitjordar. Druvorna pressas och ferme ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Stor doft av mörka och röda mosade bär, lite funk, kryddor och lite salmiak. Smakgen är rund och generös med inslag av röda bär, svartavinbär, ladugård och kryddor. Lång härlig eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Martin Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône och det här är hans lite enklare Le Preyna. Le Preyna är gjord på 75% Cinsault och 25% Grenache och namnet kommer från ett gammalt vingårdsläge som är planterat med 75% cinsault och 25% grenache i djupa granitjordar. Druvorna pressas och fermenteras separat i betongtankar och blandas före tappning. Detta är ett typiskt, lätt, vardagligt vin lokalt i regionen.

Producenten

Martin Texier, son till vinproducenten Eric Texier, har många järn i elden. Förutom att ha pluggat ekonomi, varit DJ i New York och att vara en hejare på att spela gitarr så gör han sedan 2014 vin under eget namn, men har självklart lärt sig av sin far sedan barnsben. Efter att ha gjort världen rotade Martin sig tillslut i Ouveze dalen i norra Rhône. Jordmånen här beståer av lera, kalksten, schist, gnejs och granitjordar, vilket gör det lämpligt för odling av både Grenache, Syrah och ett gäng olika vita druvsorter. Martin strävar efter att utveckla vingårdarna i dalen genom att återplantera traditionella sorter och underhålla gamla, naturliga vinframställningsmetoder. Idag har han fem hektar i Saint-Julien-en Saint-Alban området.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du