Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Juliette Blanc 2021

Chateau PesquieJuliette Blanc 2021

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Denna exklusiva cuvée med en produktion på mindre än 2 000 flaskor är en hyllning till Frédérics dotter med samma namn som är den första tjejen i Chaudière-familjen under de senaste två generationerna. 2018 är den första årgången av denna nya cuvee. Denna blandning av clairette och grenache blanc s ···

Styckvis

389 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 334 kr

Smaknotering

Stora toner i doften av persika, canderade citrusskal och ananas med en floral nyans av vita blommor. Smaken tydligt fruktig med friska toner storcitrus och exotisk frukt. Den pigga syran skapar en lång och frisk eftersmaken där en underbara sälta framträder.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna exklusiva cuvée med en produktion på mindre än 2 000 flaskor är en hyllning till Frédérics dotter med samma namn som är den första tjejen i Chaudière-familjen under de senaste två generationerna.

2018 är den första årgången av denna nya cuvee. Denna blandning av clairette och grenache blanc sticker ut tack vare sin sälta och ljusa fräschör

Jordmånen i vingården som hittas ca. 300 m.ö.h. är kalkstensjord med lite lera på.

Druvorna skördas på natten för att säkerställa att de plockas vid en sval temperatur. Jäsning och lagring sker i betongägg (förutom för 10% av blandningen som får ligga i ett 600-liters ekfat). Ingen malolaktisk jäsning och buteljerat på Pesquies egen domän.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du