Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie 3 x 2  from Le Paradou 2020

Chateau Pesquie3 x 2 from Le Paradou 2020

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13,5%

Tillsammans med familjen Chaudière har vi satt ihop en låda med tre viner ur serien Le Paradou, vilka är viner som är trogna i sin provensalska terroir. De är en genuina ambassadörer för denna hyllade regionen som är känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar. Stilen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Le Paradou Viogner 2020, 13% (2 flaskor)

Doft och smak av vit persika, citrus och vita blommor där det i den mycket frisk och välbalanserade smakeni avslutet framträdder en tydlig mineralitet.

Efter skörd så avstjälkas klasarna och drovurna läggs i rostfria stålkar där de hålls vid låg temperatur i nästan 15 timmar för skalmaceration. Därefter genomgår druvmusten pressning och rackning vid låg temperatur. Malolaktisk jäsning förhindras för att behålla en bra naturlig syrlighet och vinet är aldirg i kontakt med ek för att framhäva en mycket lätt stil av viognier.

Perfekt som aperitif, till grillad fisk, stekt bläckfisk, pilgrimsmusslor och rätter med ost.

 

Le Paradou Cinsault 2020, 13,5% (2 flaskor)

Tydlig doft av färska röda bär, med en bukett av hallon och röda vinbär.

Smaken är rund, uppfriskande och välbalanserad med fruktiga aromer av körsbär, hallon och sensommarjordgubbar tillsammans med florala nyanser av rosor vita blommor och samt lätta kryddiga inslag.

Med denna cinsault (som är första årgången för denna cuvee) vill man visa upp all den friskhet och elegans som finns hos sorten, vilken sällan vinifieras på egen hand.

Druvorna kommer från ler- och kalkstensjordar samt sandjordar på en höjd mellan 200 och 300 meter.

Efter skörd avstjälkas druvklasarna och druvorna placeras i betongkar i cirka 15 dagar, där det sker en mycket skonsam extraktion. För att uppvisa cinsault speciella karaktär så används ingen fatlagring vid famställningen av denna cuvée.

Utmärkt till charkuterier, pizza, grillat vitt kött eller spaghetti Bolognese.

 

Le Paradou Grenache 2020, 14,5% (2 flaskor)

Ett smakrikt och friskt vin som levererar massor av frukta toner av körsbär, plommon och svarta vinbär som balanseras upp an en lätt tanninstruktur och en pigg syra som efterföljs av fin krydding nyans i den bäriga eftersmaken.

Familjen Chaudière, som driver populära Château Pesquie, skapade år 2005 varumärket Le Paradou för att kunna göra mjuka, fruktdrivna viner bortom de strikta appellationsregler som gäller i regionen Luberon i Ventoux, där vingårdarna ligger.

Namnet Paradou kan dels översättas till ”Paradis” på gammelprovencalska, men refererar främst till de gamla vattenkvarnar som förr fanns i området. Just Le Paradou är faktiskt en gammal vattenkvarn som ägs av familjen Chaudière - själva kvarnen är idag ett gästhus för familjens släkt och vänner.

Bröderna Frédéric och Alexandre Chaudière har i denna cuvée valt ut grenachevingårdar med som återfinns på 200-250 m.ö.h. för att få den höga fräscha syra de eftersträvar.

Druvorna avstjälkas och placeras i betong- och rostfria stålfat i 10-15 dagar. Vinet lagras inte på ekfat - även detta för att bibehålla ren och tydligt fruktighet. 

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tillsammans med familjen Chaudière har vi satt ihop en låda med tre viner ur serien Le Paradou, vilka är viner som är trogna i sin provensalska terroir. De är en genuina ambassadörer för denna hyllade regionen som är känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar.

Stilen präglas av regionens speciella mikroklimat; svala fräscha nätter och varma soliga dagar. Druvorna hämtas från vingårdar som ligger på kalkstenssluttningar, med lite lera, på en genomsnittlig höjd av cirka 200-250 m.ö.h.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du