Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2022

Domaine FaiveleyPuligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain 2022

Frankrike, Puligny-Montrachet, 750 ml, 13%

1879 förärades Puligny att till sitt namn lägga till det mer berömda Grand Cru-epitetet: Montrachet. De exceptionella terroirerna i Puligny-Montrachet erbjuder optimala förhållanden för chardonnay. "Champ Gain" består av 10 hektar täckta av vinstockar och återfinns strax nedanför "La Garenne" på de ···

Styckvis

1 195 kr

/flaskaOrd. pris 1 395 kr
Låda (6 st)

7 170 kr

Ord. pris 8 370 kr
Årgång

2022

Smaknotering

Attraktiv doft som bjuder på subtila och förföriska toner av citrus och exotiska frukter i kombination med delikata rostade nyanser. Smaken är rik och välbalanserad med en mjuk känsla och tydlig mineralstruktur. Ett mycket harmoniskt vin med exceptionell aromatisk uthållighet.

Drickes
2024-2032
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du