Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Princesse 2020

Château PigoudetPrincesse 2020

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Förra årets "nyhet" från Château Pigoudet är tillbaka. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som pressas direkt och där skalen bara är med under en kort pe ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Blommig och fruktig rosé med aromatiska toner av vit persika, lychee och vita blommor. Mer aromatisk än Première (som är kryddigare) men här finns också en pigg syra i en lång och välbalanserd eftersmak som gör att du även kan dricka det till rätter av fisk, skaldjur och sallader. 

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Förra årets "nyhet" från Château Pigoudet är tillbaka. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som pressas direkt och där skalen bara är med under en kort period för att skapa den ljusa härliga färgen. Det här är en klassisk och fräsch provencerosé med härliga fruktiga inslag som passar såväl som aperitif som till rätter av fisk och skaldjur som till en sallad med detsamma alternativt fågel.

Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades med perfekt fenolisk mognad (dvs - med mogna tanniner och fin färg) och välbalanserade syror.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du