Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Rosé Magnum 2023

Château PigoudetPremière Rosé Magnum 2023

Frankrike, Provence, 1500 ml, 13%

Äntligen har nya årgången av Pigoudets Première Rosé landat på lagret. 2023 är en strålande bra årgång. Samma pigga syra som 2022 men lite fetare i stilen.  Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.Vi provade ···

Styckvis

319 kr

/flaska
Låda (3 st)

957 kr

Smaknotering

Frisk doft av röda hallon, smultron och röda vinbär med fina inslag av provencalska kryddor.  Smaken är mycket frisk, med fin fetma där de rödbäriga tonerna möts upp av en påtaglig syra och fin kryddighet som ligger kvar i den fräsch avslutningen. Do enjoy!

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du