Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Rosé 2020

Château PigoudetPremière Rosé 2020

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Nu säljer vi ut de sista flaskorna av årgång 2020! Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Stor och fruktig doft av röda vinbär, hallon, smultron och citrus och och lite kryddor (lavendel, rosmarin). Smaken är torr och välbalanserad med pigg syra och inlsag av röda bär och kryddor. Lång och fräsch avslutning. Ett perfekt försommar/sommarvin. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu säljer vi ut de sista flaskorna av årgång 2020!

Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades med perfekt fenolisk mognad (dvs - med mogna tanniner och fin färg) och välbalanserade syror. Det här är Pigoudets klassiska rosé som bjuder på en ren och frisk fruktighet. Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du