Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Rosé 2018

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Première Rosé 2018

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Pigoudets Première rosé är vinet som vi fann genom att prova igenom 50 olika Provenceviner på världens största vinmässa - Prowein. Inget annat vin höll en så bra kvalitet i förhållande till priset. Nya årgången är inte sämre. Det här är en härligt fräsch och lite kryddig Provence-rosé i fruktig stil ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Fruktig och bärig doft av röda vinbär, hallon, melon, kryddor och citrus.  Smaken är torr och fräsch med toner av röda bär, lite kryddor och mineral. Lång läskande avslutning.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pigoudets Première rosé är vinet som vi fann genom att prova igenom 50 olika Provenceviner på världens största vinmässa - Prowein. Inget annat vin höll en så bra kvalitet i förhållande till priset. Nya årgången är inte sämre. Det här är en härligt fräsch och lite kryddig Provence-rosé i fruktig stil. Château Pigoudet strävar efter en ren och frisk fruktighet i sina viner och levererar med detta vin ett perfekt sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du