Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Les Heritiers Saint Genys Santeney Premier Cru La Maladiere 2020

Domaine Les Heritiers Saint GenysSanteney Premier Cru La Maladiere 2020

Frankrike, Pommard, 750 ml, 13%

På fornfranska betyder "La Maladière" att erbjuda hjälp till sjuka och det var ofta inrättningar som levde av donationer som erbjöd detta. Detta vingårslägesnamn i Santenay syftar på en av dem som tillhörde Maladière de Chagny, några kilometer bort. I den södra delen av Côte de Beaune ligger denna ···

Styckvis

629 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 774 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Doften är fint balanserad med toner av mogen frukt, torkat citrusskal, sommarblommor och röda bär. Smaken är elegant och silkeslen, med imponerande koncentration och struktur. Mycket lång finish.

Drickes
2023-2032
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
96p "This is exactly what many people expect from Santenay 1er Cru"

This is exactly what many people expect from Santeany 1er Cru. Ripe, elegant and silky, but with impressive concentration and structure. Very long finish that is daringly firm in the context of this appellation. From grapes that were sustainably grown, with no use of herbicides. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Les Héritiers Saint Genys är en liten egendom på 12 hektar som ligger mitt i hjärtat av Bourgogne och i byn Chassagne Montrachet som är känt för sina stora vita viner. Så sent som 2010 var den nedgången och övergiven men den räddades oväntat när Patrice de Jeu, då restauratör i Paris, fick ett telefonsamtal och en fråga om han ville satsa på en vingård i Bourgogne. "Gräset var lika högt som vinrankorna - det var en ödemark", säger Patrice de Jeu om den syn som mötte honom när han först besöke Chassagne. 

Året var 2011 och Patrice valde att köpa egendomen tillsammans med sin farbror. Två år senare anslöt önologen Jean-Baptiste Alinc. Man började direkt med ett stort restaurationsjobb både i vingården och vinkällaren. Filosofin var och är lika enkel som självklar. Utan bra druvor så gör man inte bra vin och därför är fokus på att se till att man jobbar med så bra frukt som möljigt. Man jobbar utan ogräsmedel och man har återgått till att plöja jorden mellan raderna med hjälp av häst. 

Idag är egendomen välkänd och hyllad, inte minst av de franska vinmagasinen Hachette och Bettane & Desseauve men också James Suckling som anser att man gör otroligt prisvärda viner (Les Héritiers Morgon kom trea på hans Top 100 Values-lista 2022). 

De 12 hektaren är utspridda över Côte de Beaune och Côte Chalonnaise och inkluderar bland annat den kända premier cru monopolevingården Clos Marcilly i Mercurey men också vingårdar och viner från Chassagne, Puligny, Meursault, Santenay och de gör även en stilfull Bourgogne Aligoté.

https://en.saint-genys.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du