Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Nenin Chateau Nenin 2011

Chateau NeninChateau Nenin 2011

Frankrike, Pomerol, 750 ml, 14%

Chateau Nenin är ganska stort för att vara Pomerol med sina 27 ha beläget i den nordvästra delen av distriktet. Här produceras ca 10 000 lådor varje år. Vingårdarna är planterade med Merlot 50%, Cabernet Franc 30% och Cabernet Sauvignon 20%.

Styckvis

795 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 770 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Smaknotering

Djup lila-svart färg och koncentrerad doft av mogna bär, körsbär, björnbär, plommon med toner av lakrits och lavendel, tobak och örter. Fyllig, koncentrerad och sprängfylld av energi med en solid ryggrad av tydliga men avrundade tanniner och fin fräschör i en lång avslutning.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "Full to medium body with firm tannins and a mineral finish."

Fresh and tangy with citrus, berry and currant character. Full to medium body with firm tannins and a mineral finish. Better in 2017.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau Nenin är ganska stort för att vara Pomerol med sina 27 ha beläget i den nordvästra delen av distriktet. Här produceras ca 10 000 lådor varje år. Vingårdarna är planterade med Merlot 50%, Cabernet Franc 30% och Cabernet Sauvignon 20%.

Producenten

Château Nenin tillhörde länge en av de där egendomarna som underpresterade i Bordeaux. Allt det ändrades när Jean-Hubert Delon och Domaines Delon, ägare av Léoville-las-Cases och Pontensac, tog över slottet 1997. Sen dess har Nenin bara blivit bättre och bättre och teamet gör i dag vin med samma sinne för detaljer och känsla för terroir som på Léoville-las-Cases. Med sina 32 hektar tillhör man de största i Pomerol och vingårdarna är planterade med 76 procent merlot, 23 procent cabernet franc och en procent cabernet sauvignon. Nenin är idag lite av "Bordeauxkännarens hemlighet" och gör välstrukturerade och eleganta viner som får en härlig komplexitet med lagring. Dessutom till ett (för Pomerol) bra pris. 

http://www.domaines-delon.com/en/accueil.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du