Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Nuits-Saint-Georges 1er cru Pruliers 2014
Våra kunder tycker

Domaine FaiveleyNuits-Saint-Georges 1er cru Pruliers 2014

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13%

Les Pruliers är en av de större 1er Cru-erna i byn Nuits-St-Georges. Vingården ligger mitt i sluttningen strax söder om byn och gränsar till Les Proces i norr och Ronciere i söder. Domaine Faiveley äger en enda tomt i den södra, nedre delen. Vinrankor har en ålder på ca 50 år och planteras i en mörk ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Smaknotering

Doften bjuder på mineraler, en mörk frukt med toner av björnbär, körsbär, hallon och en kryddig ton. I smaken en bra koncentration och viss tanninstruktur som balanseras upp av frukten.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
93p 93 p "Once the oak is absorbed, this should rock."

Enticing flavors of smoky black cherry, blackberry and violet are the hallmarks of this suave red. Picks up spice accents as the firm structure asserts itself on the lingering finish. Once the oak is absorbed, this should rock. Best from 2020 through 2035.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Pruliers är en av de större 1er Cru-erna i byn Nuits-St-Georges. Vingården ligger mitt i sluttningen strax söder om byn och gränsar till Les Proces i norr och Ronciere i söder. Domaine Faiveley äger en enda tomt i den södra, nedre delen. Vinrankor har en ålder på ca 50 år och planteras i en mörk och stenig jordmån.

 

Vinet jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen.

Efter det fäljer 14 månaders lagring på franska ekfat varav 40-50% av dom är nya. 

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du