Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau des Jacques Morgon Côte du Py Magnum 2019
Våra kunder tycker

Chateau des JacquesMorgon Côte du Py Magnum 2019

Frankrike, Moulin à Vent, 1500 ml, 14,5%

Louis Jadot är en av de mest framstående négocianterna och producenterna i Bourgogne och 1996 köpte man Château des Jacques för att få in en toppegendom i från södra Bourgogne - det vill säga Beaujolais. Morgon är en av de tio berömda Cru-byarna i Beaujolais och kanske den som ger de mest strukturer···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Gamay

Smaknotering

Rik och komplex i elegant stil. Ren frisk vital frukt med inslag av körsbär, örter och fat. Doften är stor och inbjudande med mörka och röda bär. Smaken är Morgon-fyllig med mjuk frisk gamay-frukt och en lång härligt eftersmak. 

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93 p "An elegant rendition of this sometimes overtly muscular cuvée"

Opening in the glass with notes of cassis, plums, blackberries and smoke, the 2019 Morgon Côte du Py is medium to full-bodied, layered and seamless, with fine, powdery tannins and lively acids. An elegant rendition of this sometimes overtly muscular cuvée, much of the fruit derives from Javernières.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château des Jacques, som en gång var en plats att vila längs pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, köptes av Maison Louis Jadot 1996.

Även om domänen historiskt sett alltid har haft nära band till Bourgogne, har inte kopplingen mellan Beaujolais och den bredare burgundiska regionen alltid varit så väldefinierade. Detta är en påminnelse om att Beaujolais tack vare sin storlek på totalt 18 000 hektar - har sin egen distinkta identitet.

 

En sak som gör Beaujolais helt unik är dess jordar, som huvudsakligen baserade på rosa granit och en kristallin berggrund som bildades för 350 miljoner år sedan.

 

Beaujolais erhåller också sin unika karaktär av druvorna, Gamay Noir, avkomman från druvorna Pinot Noir och Gouais Blanc. Trots att Gamay genom årenhundradena har fått utstått en del spott och spe pga. dess lätta smakprofil, så är den, den enda druvsorten som trivs på dessa näringsfattiga jordar och det är ett faktum att de viner som skapas av den alltid har räknats till de stora röda vinerna i Bourgogne.

https://www.chateau-des-jacques.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du