Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau des Jaques Clos du Grand Carquelin 375 ml 2016

Vad tyckte du?

Chateau des Jaques Clos du Grand Carquelin 375 ml 2016

Frankrike, Moulin à Vent, 375 ml, 13%

Ett stenkast från själva väderkvarnen och via en liten vägavskilt från la Roche-vingårdarna, vätter Clos du grand Carquelin lite mer mot söder och erbjuder en jord med medelstort djup och rikedom.   Druvorna är plockade och sorterade för hand där majoriteten av druvorna är avstjälkade. De får seda ···

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (24 st)

169:-

/flaska, totalt 4 056:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2016

Druvor

Gamay

Smaknotering

Doften är elegant, fruktig och kryddig med toner av trädgårdshallon, blåbär, blå plommon och färska örter med en fin nyans av fat. Smaken är delikat med en läcker syra och en elegant och harmonisk fatton som uttrycker sig bäst när vinet får utvecklas i glaset.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett stenkast från själva väderkvarnen och via en liten vägavskilt från la Roche-vingårdarna, vätter Clos du grand Carquelin lite mer mot söder och erbjuder en jord med medelstort djup och rikedom.

 

Druvorna är plockade och sorterade för hand där majoriteten av druvorna är avstjälkade. De får sedan skalmaserera under tre till fyra veckor, jäsa mha inhemska jästsorter och genomgå extraktion via regelbunden nedtryckning och överpumpning.

 

Efter det så lagras vinet under 10 månader i både gamla och nya ekfat med trä som kommer från skogarna i Alliers, Limousin och Nivernais.

Producenten

Château des Jacques, som en gång var en plats att vila längs pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, köptes av Maison Louis Jadot 1996.

Även om domänen historiskt sett alltid har haft nära band till Bourgogne, har inte kopplingen mellan Beaujolais och den bredare burgundiska regionen alltid varit så väldefinierade. Detta är en påminnelse om att Beaujolais tack vare sin storlek på totalt 18 000 hektar - har sin egen distinkta identitet.

 

En sak som gör Beaujolais helt unik är dess jordar, som huvudsakligen baserade på rosa granit och en kristallin berggrund som bildades för 350 miljoner år sedan.

 

Beaujolais erhåller också sin unika karaktär av druvorna, Gamay Noir, avkomman från druvorna Pinot Noir och Gouais Blanc. Trots att Gamay genom årenhundradena har fått utstått en del spott och spe pga. dess lätt smakprofil, så är den, den enda druvsorten som trivs på dessa näringsfattiga jordar och det är ett faktum att de viner som skapas av den alltid har räknats till de stora röda vinerna i Bourgogne.

https://www.chateau-des-jacques.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du