Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Les Heritiers Saint Genys Morgon Aux Charmes 2018

Domaine Les Heritiers Saint GenysMorgon Aux Charmes 2018

Frankrike, Morgon, 750 ml, 13%

Vingården Aux Charmes ligger väster om byn Morgon, i den sydligaste delen av appellationen. Rankorna växer på en svag sluttning som är vänd mot sydost på en höjd av mellan 350 och 400 meter över havet. Vinrankorna är i snitt 50-år och växer på en jordmån som präglas av erosion och är mycket stenig. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Gamay

Smaknotering

Fantastiskt parfymerad doft av mörka bär. Smaken är fyllig med mycket bra koncentration, kraft och elegans. Detta är en mycket bra Morgon som har mycket bra balans och en fint fruktig eftersmak.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
97p "Mind-blowing concentration at the breathtakingly long finish that builds to a gigantic climax."

What a sensational perfume this Morgon has! So rich and sensual, yet so refined and complete on the enveloping yet delicate palate. Mind-blowing concentration at the breathtakingly long finish that builds to a gigantic climax. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Les Héritiers Saint Genys är en liten egendom på 12 hektar som ligger mitt i hjärtat av Bourgogne och i byn Chassagne Montrachet som är känt för sina stora vita viner. Så sent som 2010 var den nedgången och övergiven men den räddades oväntat när Patrice de Jeu, då restauratör i Paris, fick ett telefonsamtal och en fråga om han ville satsa på en vingård i Bourgogne. "Gräset var lika högt som vinrankorna - det var en ödemark", säger Patrice de Jeu om den syn som mötte honom när han först besöke Chassagne. 

Året var 2011 och Patrice valde att köpa egendomen tillsammans med sin farbror. Två år senare anslöt önologen Jean-Baptiste Alinc. Man började direkt med ett stort restaurationsjobb både i vingården och vinkällaren. Filosofin var och är lika enkel som självklar. Utan bra druvor så gör man inte bra vin och därför är fokus på att se till att man jobbar med så bra frukt som möljigt. Man jobbar utan ogräsmedel och man har återgått till att plöja jorden mellan raderna med hjälp av häst. 

Idag är egendomen välkänd och hyllad, inte minst av de franska vinmagasinen Hachette och Bettane & Desseauve men också James Suckling som anser att man gör otroligt prisvärda viner (Les Héritiers Morgon kom trea på hans Top 100 Values-lista 2022). 

De 12 hektaren är utspridda över Côte de Beaune och Côte Chalonnaise och inkluderar bland annat den kända premier cru monopolevingården Clos Marcilly i Mercurey men också vingårdar och viner från Chassagne, Puligny, Meursault, Santenay och de gör även en stilfull Bourgogne Aligoté.

https://en.saint-genys.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du