Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Louis Jadot Meursault Narvaux 2018

Maison Louis JadotMeursault Narvaux 2018

Frankrike, Meursault, 750 ml, 13%

Meursault är centrum för de fyra kommunerna (Meursault, Blagny, Chassagne och Puligny) som i sin tur utgör den del av Côte de Beaune som är känd som "Côte des Blancs", så uppkallad för sin höga kvalitet på övervägande vita viner. Meursaults vingårdar är de mest omfattande av Côte de Beaune och 30 pr ···

Styckvis

599 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 594 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Komplext doft med tydlig karaktär av rostade ekfat, inslag av gula äpplen, brynt smör och fat. Doften är fruktig med toner av gult äpple, småcitrus, brynt smör och fat. Smaken är generös och rund men med en fräsch syra där de fruktiga tonerna kommer igen och som i eftersmaken sammans med nyanser av fat och mineral.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
90p

The 2018 Meursault Narvaux (Domaine Louis Jadot) is a fine cuvée this year, unwinding in the glass with aromas of fresh peach, citrus oil, white flowers and toasted nuts. On the palate, it´s medium to full-bodied, layered and elegantly textural, with racy acids and a precise finish. This derives mainly from the upper part of this large climat.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Meursault är centrum för de fyra kommunerna (Meursault, Blagny, Chassagne och Puligny) som i sin tur utgör den del av Côte de Beaune som är känd som "Côte des Blancs", så uppkallad för sin höga kvalitet på övervägande vita viner. Meursaults vingårdar är de mest omfattande av Côte de Beaune och 30 procent av byns vingårdar utgörs av nio premiers crus.

 

Louis Jadots vingårdar är utspridda över relativt flacka sluttningar på mellan 230 och 360 meter över havet. Den ostliga exponeringen orienteringen ger maximalt exponering för solljus. 

Druvor skördas för hand och läggs i små korgar för att inte skada frukten. Druvor pressas mjukt och får sedan jäsa i ekfat varav en tredjedel är nya följt av 15 månaders lagring på jästfällningen.

Producenten

Bland Bourgognes närmare 4000 producenter och négocianter är Maison Louis Jadot en gigant i båda hänseendena. Firman grundades 1859 och man äger i sammanhanget hisnande 200 hektar mark. I sin portfölj har man över 150 olika viner som görs på såväl egen som inköpt frukt från långtidskontrakterade småodlare. Man gör viner i hela skalan - från generisk Bourgogne till Grand Cru och befinner sig alltid i absoluta toppskiktet. Alla viner har namnet Louis Jadot på etiketten men det finns olika kategorier som man kan tyda utifrån informationen på vinets etikett. Står det bara Louis Jadot kommer druvorna från druvor eller färdig must som köpts in. På toppvinerna som kommer från de egna vingårdarna finns fyra olika avsändare: Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey eller Les Héritiers Louis Jadot. En fjärde variant finns också, Domaine Duc de Magenta, det är en vinegendom som Jadot sköter helt och hållet utan att äga den (man äger också Château des Jaques med 88 hektar vingårdar i Moulin à Vent, Fleurie och Chénas i Beaujolais). Totalt producerar Louis Jadot producerar närmare 900 000 lådor vin. Samtidigt satsar man målmedvetet på det småskaliga. Här vinifieras allt från enstaka fat av de mest exklusiva vinerna till volymer på många tusentals liter med samma stränga kvalitetskrav. 

http://www.louisjadot.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du