Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau la Tour de By Chateau la Tour de By 2012

Chateau la Tour de ByChateau la Tour de By 2012

Frankrike, Médoc, 750 ml, 13%

Chateau La Tour de By är ett berömt Médoc-slott och medlem av Union des Grands Crus de Bordeaux. Ägarna Frédéric Le Clerc och Benjamin Richer de Forges äger 75 hektar vingårdar med i genomsnitt 40 år gamla vinstockar på en grusbaserad jordmån belägen i norra Médoc precis vid floden Gironde. Slottets ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Smaknotering

Doften visar tecken på utveckling men har fortfarande en fina fruktintensitet och vinet klassiska Médoc-toner av svarta vinbär, grön paprika, cederträ och kaffe. Smaken är elegant med en balanserad tanninstruktur och erbjuder klassisk Bordeaux-charm. Ett framstående Médocvin med lång lagringspotential.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
93 p "En lysande mogen Bordeaux från en riktigt fin årgång."

2012 tillhör de där årgångarna som är så otroligt läckra att dricka just nu, och La Tour de Bys fina 12a är inget undantag. Drygt tio år gammal är det här ett vin som kombinerar mognad, läcker frukt och smakrikedom. Här finns alla de klassiska ingredienserna. En stor utvecklad doft med inslag av mogna mörka bär, cederträ, cigarrlåda och kryddor. Smaken är välbalanserad och utvecklad men har fortfarande en pigg syra och härliga Bordeauxinslag med en lång eftersmak. En lysande mogen Bordeaux från en riktigt fin årgång som du kan dricka nu och över de kommande 5 åren.

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau La Tour de By är ett berömt Médoc-slott och medlem av Union des Grands Crus de Bordeaux. Ägarna Frédéric Le Clerc och Benjamin Richer de Forges äger 75 hektar vingårdar med i genomsnitt 40 år gamla vinstockar på en grusbaserad jordmån belägen i norra Médoc precis vid floden Gironde. Slottets landmärke, tornet 1825, användes tidigare som fyr. Vinifieringen är traditionell och vinet får 12 månader på franska ekfat.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du