Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Ferrière  1996

Château Ferrière 1996

Ekologisk

Frankrike, Margaux, 750 ml, 13%

Leverans i februari 2016. 1996 var en riktigt fin årgång på den vänstra stranden i Bordeaux. Ferrière 1996 är gjord på mestadels cabernet sauvignon kompletterat med merlot. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

1996

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Stor utvecklad doft. Smaken är medelfyllig och mogen med fina toner av silkiga svarta vinbär, ceder, lite tobak och  läder. Lång, balanserad och välutvecklad eftersmak.

Drickes
2019-2018
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Leverans i februari 2016.

1996 var en riktigt fin årgång på den vänstra stranden i Bordeaux. Ferrière 1996 är gjord på mestadels cabernet sauvignon kompletterat med merlot. 

Producenten

Ferrière är en av Médocs mindre egendomar (enbart 18 hektar planterade med vinrankor) och ligger i Margaux. Slottet hade länge svårt att leva upp till sin rankning som en 2e Cru Classé men i början av 1990-talet köptes egendomen av familjen Villars (Chasse Spleen, La Gurgue & Haut Bages Liberal) och sedan dess har vinerna blivit bättre och bättre.

Under 2013 genomfördes stora renoveringar av egendomen. Sedan 2015 är man ekologiskt certifierade och håller dessutom på att konvertera jordbruket till biodynamisk odling. 

http://www.ferriere.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du