Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alain Brumont Château Montus Cuvée Prestige - 2016, 2017 & 2018
Våra kunder tycker

Alain BrumontChâteau Montus Cuvée Prestige - 2016, 2017 & 2018

Frankrike, Madiran, 750 ml, 14,5%

Vi är mycket glada att kunna erbjuda denna mini-vertikal med tre årgångar (två flaskor av vardera årgång 2016, 2017 och 2018) av Alain Brumonts Château Montus Cuvée Prestige.   Första årgången av vinet släpptes på marknaden 1985 och tog snabbt en plats bland Frankrikes toppviner och den lokala tan···

Låda (6 st)

3 234 kr

Ord. pris 3 498 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Tannat

Smaknotering

Château Montus Cuvée Prestiges signum är dess kraftfulla och generösa karaktär med massor av mörk frukt, finstämd kryddighet, grandiosa tanniner och storslagna syra.

 

Ett vin som är tufft och lite bångstyrigt i sin ungdom men utvecklas till ett storslaget vin med 10 år i källaren.

Drickes
2025-2045
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

När Alain Brumont 1979 fick ärva familjens slott Château Bouscassé i franska delen av Baskien, var både distriktet Madiran och den lokala rödvinsdruvan Tannat okända för världens vinälskare. Idag är Alain Brumont ansedd som en av världens bästa vinmakare och hans fantastiska viner har tagit publiken med storm.

 

Han arbetade redan som 17-åring tillsammans med sin far på Château Bouscassé och drömde om att göra strålande viner av Tannat. 1980 gjorde han sina första viner på egen hand och året därpå köpte han den närliggande egendomen Château Montus. Resten är historia.

 

Genom att ge de lokala druvorna samma omsorg som etablerade vinmakare gjorde med mer namnkunniga druvor, skapade han strålande viner som kunde mäta sig med de allra största, vilket bevisades i fler blindprovningar.

 

Alain Brumont är en entusiastisk ambassadör för sin hembygd och reser världen över för att presentera sina viner och trakten de växer i. Han har genom åren köpt mer mark och idag omfattar Château Bouscassé 120 hektar där de äldsta vinstockarna är upp till 100 år gamla. Château Montus har 25 hektar vinmark i huvudsak planterad med Tannat.

 

Biologisk mångfald är ledstjärnan och man använder varken konstgödning eller bekämpningsmedel i vingårdarna. I stället har man satsat på att skapa ett naturligt ekosystem med hjälp av lokala raser av kor, får, grisar och höns, och med hjälp av jordförbättrande grödor som olika sorters bönor.

 

Med skickligt handlag har Alain Brumont lyckats tämja den tuffa druvan Tannat, och de röda vinerna från hans två egendomar har idag inte bara stor lagringspotential utan bjuder på verkliga vinupplevelser med sin komplexitet och sitt stora djup. Även de lokala vitvinsdruvorna Gros Manseng, Petit Manseng och Petit Courbu har Brumont med mästarhand höjt till absolut toppnivå.

https://www.brumont.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du