Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Chatelain Sancerre Selection 2021

Domaine ChatelainSancerre Selection 2021

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Domaine Chatelain plockar sina sauvignondruvor på 3 vinmarker i Sancerre i kommunerna Verdigny, Sury-en-Vaux och Chavignol. Vinrankorna är mellan 20 och 30 år gamla och växer på lera och kalkhaltiga jordar. Vinet jäser i ståltank och mognar ca. 5 månader på samma tank. Den ska avnjutas vid 8-10 grad ···

Styckvis

319 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 914 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Vinet har en fin ljusgul färg med grönskär. Doften bjuder på fruktiga och florala toner av grapefrukt, passionsfrukt, vita vilda blommor och gröna örter samt en fin mineralitet. I smaken är vinet mycket krispigt med mineraltoner (flinta), mycket harmoniskt med silkesmjuk karaktär.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Domaine Chatelain plockar sina sauvignondruvor på 3 vinmarker i Sancerre i kommunerna Verdigny, Sury-en-Vaux och Chavignol. Vinrankorna är mellan 20 och 30 år gamla och växer på lera och kalkhaltiga jordar. Vinet jäser i ståltank och mognar ca. 5 månader på samma tank. Den ska avnjutas vid 8-10 grader och passar perfekt till alla fisk- eller skaldjursrätter speciellt med starka såser, där Sancerre ger en fräsch och krispig motpol. Prova även områdets ostspecialitet: Crottin de Chavignol getost.

Producenten

Familjen Chatelain har producerat vin i Loiredalen sedan 1630. André Chatelain som dog 2005 var mannen som var först ut i hela Pouilly-Sur-Loire med att exportera sina viner och satte appellationen på den internationella kartan för förstklassiga viner. Idag är det den 12e generationen som driver denna vingård som är på 30 hektar och uteslutande är fokuserad på Sauvignon Blanc.

http://www.domaine-chatelain.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du