Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Chatelain Sancerre Selection 2019
Våra kunder tycker

Domaine ChatelainSancerre Selection 2019

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Domaine Chatelain plockar sina sauvignondruvor på 3 vinmarker i Sancerre i kommunerna Verdigny, Sury-en-Vaux och Chavignol. Vinrankorna är mellan 20 och 30 år gamla och växer på lera och kalkhaltiga jordar. Vinet jäser i ståltank och mognar ca. 5 månader på samma tank. Den ska avnjutas vid 8-10 grad···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Vinet har en fin ljusgul färg med grönskär. Doften bjuder på fruktiga och florala toner av grapefrukt, passionsfrukt, vita vilda blommor och gröna örter samt en fin mineralitet. I smaken är vinet mycket krispigt med mineraltoner (flinta), mycket harmoniskt med silkesmjuk karaktär.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjen Chatelain har producerat vin i Loiredalen sedan 1630. André Chatelain som dog 2005 var mannen som var först ut i hela Pouilly-Sur-Loire med att exportera sina viner och satte appellationen på den internationella kartan för förstklassiga viner. Idag är det den 12e generationen som driver denna vingård som är på 30 hektar och uteslutande är fokuserad på Sauvignon Blanc.

http://www.domaine-chatelain.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du