Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alexandre Bain Pouilly Fume Pierre Precieuse 2011

Vad tyckte du?

Alexandre Bain Pouilly Fume Pierre Precieuse 2011

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Druvorna till Pierre Precieuse kommer från vinmarker med ett terroir av kimmeridgien-kalk. Cuvée ”Pierre Précieuse” kan ses som en inkörsport till vin nature för konsumenter som gärna vill dricka vin nature men som inte är helt beredda på helt osvavlade viner med ostyrig karaktär. DRUVOR 100% sauvig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av nässlor och svarta vinbär. Smaken är mycket torr med markerad syra och mineralkaraktär och lång, aromatisk eftersmak.

Drickes
2019-2018
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Med årgång 2011 "Pierre Précieuse" befäster Alexandre Bain sin position som banbrytare för hur Sauvignon Blanc kan uttryckas sig. Borta är den "normala" gröna och spetsiga aromatiken som normalt förknippas med vin på Sauvignon Blanc. Istället presenteras man för ett vin med rundare, varmare och djupare karaktärsdrag som samtidigt besitter Sauvignon Blancs spröda och läskande friskhet. Detta vin lämpar sig väl till rätter med hasselnötter, tång, brynt smör och karamelliserad spetskål.

Pontus Elofsson
Noma, Köpenhamn

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av fisk och skaldjur, till svamp eller rätter med getost. Klicka på recepten nedan för inspiration.

Vinet

Druvorna till Pierre Precieuse kommer från vinmarker med ett terroir av kimmeridgien-kalk. Cuvée ”Pierre Précieuse” kan ses som en inkörsport till vin nature för konsumenter som gärna vill dricka vin nature men som inte är helt beredda på helt osvavlade viner med ostyrig karaktär. DRUVOR 100% sauvignon blanc Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid.

Producenten

Vi har den stora äran att få presentera en utmärkt ny vinodlare från klassiska Pouilly-Fumé. Alexandre är ett bra exempel på en korsning mellan perfektionism och produktion i en naturlig vingård.  Alexandre Bain är nästan ensam i området  om att skörda druvorna helt mogna, vilket betyder att Sauvignon Blanc uttrycker helt andra kvaliteter än de väldigt kartiga och gröna smaker vi är vana vid från detta distrikt. Jordmånen består av lös jord väl blandat med småsten, som lätt kan plöjas. Det är en varm jord som leder druvorna till stor mognad. Plöjning sker med häst och jorden får därmed kontinuerligt naturgödsel, och utöver det används klassiska biodynamiska preparat i det dagliga jordbruket.
http://www.domaine-alexandre-bain.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du