Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Collin Crémant de Limoux Tradition Brut

Vad tyckte du?

Domaine Collin Crémant de Limoux Tradition Brut

Frankrike, Limoux, 750 ml, 12%

Klassiskt mousserande vin från området som gjorde de första bubblande vinerna - Limoux i Languedoc-Roussillon. Domaine Collins Tradition Brut är gjord på 50% Chardonnay, 40% Chenin Blanc och 10% Pinot Noir och får precis som champagne sin andra jäsning på flaska. Det här är ett vin som passar utmärk ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Chenin Blanc, Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Stor doft av vita blommor, gula frukter och mineral. Smaken är frisk och krämig med inslag av citrus, gula äpplen, lite honung och mineral. Lång fräsch eftersmak. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
6 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassiskt mousserande vin från området som gjorde de första bubblande vinerna - Limoux i Languedoc-Roussillon. Domaine Collins Tradition Brut är gjord på 50% Chardonnay, 40% Chenin Blanc och 10% Pinot Noir och får precis som champagne sin andra jäsning på flaska. Det här är ett vin som passar utmärkt till fisk- och skaldjur eller plockmat al frésco. Dosage 6 g/l.

Producenten

Domaine Collin drivs av paret Philippe och Marie-Hélène Collin. Philippe kommer ursprungligen från Champagne där hans familj fortfarande arbetar som vinbönder - men när det var dags för Philippe att själv starta en egendom så fick priserna i hemregionen honom att leta på andra ställen i Frankrike. 

I Limoux hittade han de perfekta förutsättningarna för att göra bra bubbel. Här fanns en tradition som sträckte sig bak till 1500-talet och kalkrika jordmånar som gjorda för odling av just druvor till mousserande vin. 1980 köpte han egendomen och planterade pinot noir, chardonnay och chenin blanc. Idag är Domaine Collin kända för att göra prisvärda kvalitetsviner på just dessa druvor. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du