Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jeff Carrel Les Darons 2020

Jeff Carrel Les Darons 2020

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av en riktig Winefinder klassiker. Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har sagt så här om Jeff Carrel: "Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!". Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de h ···

Styckvis

149:-

/flaska
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2020

Druvor

Carignan, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är stor och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är koncentrerad och härligt fruktig med pepprig med inlindade och nyanserade tanniner. Här finns den klassiska kryddiga och lite peppriga tonen som vi ofta hittar i den franska södern med lite inslag av lakrits, sälta och en lång och fruktig eftersmak.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineAdvocate
"Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av en riktig Winefinder klassiker. Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har sagt så här om Jeff Carrel: "Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!". Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering).

Producenten

Jeff Carrel, en riktig enfant terrible, har sedan 2007 fått stor uppmärksamhet för sina viner, speciellt hans Morillon (Synonym för Chardonnay – precis som i Österrike). Nyckeln till framgången är enkel – leta upp gamla vingårdar, samarbeta med lokala bönder som annars skulle sälja sina druvor till anonyma kooperativ, vinifiera naturligt, med minimala tillsatser och buteljera med snygga, moderna etiketter.

http://www.jeffcarrel.com/