Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château La Tonnelle Château La Tonelle 2015

Vad tyckte du?

Château La Tonnelle Château La Tonelle 2015

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 14%

Äntligen ny årgång! Chateau La Tonnelle är en klassisk Haut Medoc gjord på 70 procent cabernet sauvignon, 26 procent merlot och 4 procent petit verdot. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader. 2015 anses dessutom vara den bästa årgången i Bordeaux sedan 2010. Vinerna är välbalanserade och elegant ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Smaknotering

Stor, varm och klassisk Bordeauxdoft av mörka bär, cederträ, blyerts, mineral och choklad. Välbalanserad, medelfyllig och nyanserad smak med fräscha syror och toner av mörka bär, cederträ och blyerts.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Generöst och smakrikt men ändå mjukt och behagligt. Ett fint exempel på en fantastisk årgång."

Som vi väntat och nu är vinerna äntligen här! Årgång 2015 har haussats rejält av vinskribenter världen över och vi var rejält imponerade på primörprovningarna nere i Bordeaux. När de äntligen släpps på marknaden kan vi bara konstatera att den bästa årgången sedan 2010 verkligen håller vad den lovade. La Tonnelle 2015 har en klassisk doft av mörka bär (svarta vinbär), cederträ och blyerts. Smaken är klassisk med fin frukt och lång balanserad eftersmak. Det är generöst och smakrikt men ändå mjukt och behagligt. Ett fint exempel på en fantastisk årgång.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar mycket bra till rätter med nötkött, vilt, fågel med kraftig sås, mogna ostar.

Vinet

Äntligen ny årgång! Chateau La Tonnelle är en klassisk Haut Medoc gjord på 70 procent cabernet sauvignon, 26 procent merlot och 4 procent petit verdot. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader. 2015 anses dessutom vara den bästa årgången i Bordeaux sedan 2010. Vinerna är välbalanserade och eleganta. Vem sa att Bordeaux måste vara dyrt!?

Producenten

Du hittar Château La Tonnelle i kommunen Vertheuil i Haut-Médoc. På 1800-talet ingick slottet i den större egendomen Picourneau - och vinerna bedömdes redan 1850 som de bästa i kommunen. Sedan 1982 äges La Tonnelle av Domaines Fabre och man har 29 hektar planterade med den typiska kombinationen av 60 procent cabernet sauvignon, 35 procent merlot och 5 procent petit verdot. Vinrankorna (de flesta mellan 28 och 50 år gamla) växer på grus- och lerblandade jordar. I källaren kör man med minst tre veckors urlakning (maceration) med två till tre dagliga överpumpningar av musten för att få bästa möjliga extrahering av färg och smakämnen. La Tonelle använder också den populär metoden med mikrsyresättning - genom vilken man tillsätter små mängder syre för att göra vinet rundare. Vinet lagras normalt 12 månader på ek innan det släpps på marknaden. 

Château La Tonnelle ingår bland de drygt 240 egendomar som klassas som Crus Bourgeois - en klassificering av slotten som hamnade utanför den berömda Grand Cru-klassificeringen 1855. 

http://domaines-fabre.fr/en/