Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Mazis-Chambertin Grand Cru 2020

Domaine FaiveleyMazis-Chambertin Grand Cru 2020

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13,5%

Mazis-Chamertain är uppkallad efter de små husen kända som "Mazis", vilka brukade stå utplacerade här. Det är det nordligaste av Gevrey-Chambertin Grands Crus och Faiveleys vingård ligger i "Mazis Haut" (övre Mazis) och erbjuder en unik terroir sammansatt av en alluvialkon (konformad avlagring av lö···

Styckvis

3 849 kr

/flaska
Låda (6 st)

23 094 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Doften bjuder på toner av svarta vinbär, mullbär och bigarråer med nyanser av fat, anis och mynta. I smaken för det som doften levererade sällskap av mjuka tanniner och en frisk syra som övergår till en lång och välbalanserad avslutning.

Drickes
2025-2050
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93-95 p "It´s a worthy follow-up to the brilliant 2019."

The 2020 Mazis-Chambertin Grand Cru is deep and brooding, unfurling in the glass with aromas of blackberries, peonies, loamy soil and sweet soil tones. Full-bodied, ample and velvety, its concentrated core of fruit is framed by rich, powdery tannins and succulent acids. It´s a worthy follow-up to the brilliant 2019.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du