Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mark Haisma Gevrey Chambertin Village 2018

Mark HaismaGevrey Chambertin Village 2018

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Helt ny hos oss på Winefinder är spännande och eleganta Mark Haisma som sedan ett 2009 driver sin egen micronegociant firma i Bourgogne. Hans läckra Gevrey Chambertin är tillverkat av 100% Pinot Noir från nästan uteslutande hela klasar. Gevrey-Chambertin producerar några av de mest kraftfulla röda v ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Vinet har en elegant fruktig bouquet av färsk röd pinotfrukt med inslag av röda vinbär, hallon och kryddor. Smaken är ung och koncentrerad med en fint strukturerad kropp med massor av röda bär en touch av kryddor och järn. Lång snygg finish med unga men inlindade tanniner och en lång avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Helt ny hos oss på Winefinder är spännande och eleganta Mark Haisma som sedan ett 2009 driver sin egen micronegociant firma i Bourgogne. Hans läckra Gevrey Chambertin är tillverkat av 100% Pinot Noir från nästan uteslutande hela klasar. Gevrey-Chambertin producerar några av de mest kraftfulla röda vinerna i Bourgogne, men Marks version är väldigt välbalanserad. Han plockar druvorna tidigt och de trampas försiktig till fots en gång om dagen under jäsningsprocessen. Vinet tappas på flaska ofiltrerat.

Producenten

Australiensaren Mark Haisma var i början av sin karriär var under ett decennium vinmakare vid kultförklarade Yarra Yerring. Sedan 2009 bor han i regionen och gör sitt eget vin under etiketten, kort och gott, Mark Haisma. Han startade företaget som en ny ras av ”micronegianter” i Bourgogne, vilket inte är en helt lätt uppgift. Det är en affärsmodell som ett några få passionerade unga vinproducenter lyckats med. I Bourgogne är, som de flesta vet, vingårdspriserna helt galna - och detta gör det i princip omöjligt för någon ny att börja göra vin i regionen. Men om du är har ett bra kontaktnät kan du ha turen att få köpa anständiga druvor.


Mark köper druvor och gör vin av dem i hyrda utrymmen i en källare i Gevrey Chambertin (Pierre Naigeon's). Under sina år i Bourgogne har han sakta och långsiktigt skapat relationer med några utav bourgognes bästa odlare som idag förser honom med frukt från Bourgognes finaste appellationerna.

https://www.markhaisma.co.uk/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du