Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Frederic Esmonin Côte-de-Nuits-Villages La Belle-Vue 2018

Vad tyckte du?

Domaine Frederic Esmonin Côte-de-Nuits-Villages La Belle-Vue 2018

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Ny bekantskap i butiken från Domaine Frédéric Esmoni - här i form av deras Côte-de-Nuits-Villages La Belle-Vue 2018. Côte-de-Nuits-Villages är en något förbisedda appellation, som har fått en renässans under de senaste tio åren eftersom klimatet i Bourgogne har blivit varmare och priserna på de mest ···

Styckvis

369:-

/flaska
Låda (12 st)

369:-

/flaska, totalt 4 428:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

En inbjudande varmfruktig doft med toner av röda bär, hallon, svarta vinbär, skogsbädd, örter och söta kryddor. Kroppen är medelfyllig med mjuka tanniner, en pigg syra och ett långt örtigt avslut.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny bekantskap i butiken från Domaine Frédéric Esmoni - här i form av deras Côte-de-Nuits-Villages La Belle-Vue 2018. Côte-de-Nuits-Villages är en något förbisedda appellation, som har fått en renässans under de senaste tio åren eftersom klimatet i Bourgogne har blivit varmare och priserna på de mest berömda appellationerna har stigit drastiskt. Här kan man fortfarande hitta ”prisvärda” viner. En fin röd Bourgogne som uppvisar alla stiltypiska attribut som man förknippar med denna kvalitet. Ett vin att avnjuta i väntan på de större vinerna.

Wine Spectator skriver så här om Esmonins 2018 viner:

The trademark of Esmonin’s 2018 Gevrey cuvées is fresh, pure fruit and finesse, with the premiers crus from the Côte St.-Jacques a touch darker in fruit, with mineral and iron notes. They are also particularly good values.—Bruce Sanderson

Producenten

Domaine Frédéric Esmonin är en liten familjeägd egendom i Les Estournelles i Gevrey- Chambertin - en av de berömda byarna i Côte de Nuits. Man äger endast 10 hektar och fram till 1987 såldes alla druvorna till berömda négocianter eller vinhandlare som Leroy och Jadot - och några av Leroys mest berömda viner från 1950-talet härstammar från Domaine Frédéric Esmonin. 

Av de 10 hektaren utgörs av berömda premier cru-lägen men man äger också en del av Grand Cru Ruchottes- Chambertin precis intill Armand Rousseau's Clos des Ruchottes. 

Idag drivs egendomen av Frédéric Esmonins men både mamma och pappa är fortfarande aktiva i driften av egendomen. I vingården och i källaren är det "lutte raisonnée" som gäller vilket betyder att man bara använder kemiska bekämpningsmedel och tillsatser om det är absolut nödvändigt. Jorden plöjs med häst och all kompost är ekologisk. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du