Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Frederic Esmonin Clos Prieur 2015

Domaine Frederic EsmoninClos Prieur 2015

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Hyllade årgång 2015 från Domaine Frédéric Esmoni - här i form av deras Gevrey-Chambertin Clos Prieur. Druvorna till detta vin är hämtade från en lite parcell som kallas Clos Prieur och som gränsar till 1er Cru-marken med samma namn. Den är belägen strax söder om byn Gevrey-Chambertin och nära Grand ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

En inbjudande doft med toner av röda bär, hallon, svarta vinbär, skogsbädd, örter och söta kryddor. Kroppen är medelfyllig med mjuka men tydliga tanniner, en pigg syra och ett långt örtigt avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Burghound
91p

Deep ruby color. This is aromatically more elegant is a bit less complex than the straight Gevrey cuvée with its layered nose of red cherry, pomegranate and discreet spice scents. There is a lovely intensity to the racy and lightly mineral-inflected middle weight flavors that terminate in a saline and dusty finale.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Hyllade årgång 2015 från Domaine Frédéric Esmoni - här i form av deras Gevrey-Chambertin Clos Prieur. Druvorna till detta vin är hämtade från en lite parcell som kallas Clos Prieur och som gränsar till 1er Cru-marken med samma namn. Den är belägen strax söder om byn Gevrey-Chambertin och nära Grand Cru-fältet Mazis-Chambertin. En stor röd Bourgogne som uppvisar alla stiltypiska attribut som man förknippar med denna kvalitet. Ett vin att spara eller avnjuta efter dekantering.

Producenten

Domaine Frédéric Esmonin är en liten familjeägd egendom i Les Estournelles i Gevrey- Chambertin - en av de berömda byarna i Côte de Nuits. Man äger endast 10 hektar och fram till 1987 såldes alla druvorna till berömda négocianter eller vinhandlare som Leroy och Jadot - och några av Leroys mest berömda viner från 1950-talet härstammar från Domaine Frédéric Esmonin. 

Av de 10 hektaren utgörs av berömda premier cru-lägen men man äger också en del av Grand Cru Ruchottes- Chambertin precis intill Armand Rousseau's Clos des Ruchottes. 

Idag drivs egendomen av Frédéric Esmonins men både mamma och pappa är fortfarande aktiva i driften av egendomen. I vingården och i källaren är det "lutte raisonnée" som gäller vilket betyder att man bara använder kemiska bekämpningsmedel och tillsatser om det är absolut nödvändigt. Jorden plöjs med häst och all kompost är ekologisk. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du