Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Frederic Esmonin Charmes-Chambertin Grand Cru 2015

Domaine Frederic EsmoninCharmes-Chambertin Grand Cru 2015

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Charmes är den största av de berömda Grand Cru vingårdarna i Gevrey-Chambertin och består av knappt 29 hektar vinmark som är planterade med pinot noir. Charmes-Chambertins viner är stora och relativt mjuka med koncentrerad pinot noir-frukt. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Smaknotering

Gevrey-Chambertins ikoniska Grand Crus är känd för sin kraftfulla, maskulina stil med komplexitet och intensitet. Vinet har en komplex doft av körsbär, viol, jordgubbar, vanilj och skogsbotten en finstämd kritig ton i bakgrunden. Läcker ren smak av tät, djup, mörk bärfrukt och med silkeslena tanniner. En Grand Cru med stor intensitet och finess.

Drickes
2022-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Decanter
95p

Extremely appealing notes of summer pudding with a superb silky texture and black fruit finish. Top wine with a lot of elegance.


Drinking Window 2018 - 2030

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Charmes är den största av de berömda Grand Cru vingårdarna i Gevrey-Chambertin och består av knappt 29 hektar vinmark som är planterade med pinot noir. Charmes-Chambertins viner är stora och relativt mjuka med koncentrerad pinot noir-frukt. 

Producenten

Domaine Frédéric Esmonin är en liten familjeägd egendom i Les Estournelles i Gevrey- Chambertin - en av de berömda byarna i Côte de Nuits. Man äger endast 10 hektar och fram till 1987 såldes alla druvorna till berömda négocianter eller vinhandlare som Leroy och Jadot - och några av Leroys mest berömda viner från 1950-talet härstammar från Domaine Frédéric Esmonin. 

Av de 10 hektaren utgörs av berömda premier cru-lägen men man äger också en del av Grand Cru Ruchottes- Chambertin precis intill Armand Rousseau's Clos des Ruchottes. 

Idag drivs egendomen av Frédéric Esmonins men både mamma och pappa är fortfarande aktiva i driften av egendomen. I vingården och i källaren är det "lutte raisonnée" som gäller vilket betyder att man bara använder kemiska bekämpningsmedel och tillsatser om det är absolut nödvändigt. Jorden plöjs med häst och all kompost är ekologisk. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du