Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amédée Ceresia 2020

AmédéeCeresia 2020

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 14%

Terroir av lera och kalkstenar vid foten av berget Vaucluse. Druvor: 90% Grenache noir, 10% Syrah. Skörd och vinifiering: Nattskördade druvor. Direktpressning och sedan jäsning vid kontrollerad temperatur (14°C - 16°C). Den låga temperaturen gör så att man undviker oxidation och ger aromatiska och ···

Styckvis

109 kr

/flaskaOrd. pris 129 kr
Låda (6 st)

654 kr

Ord. pris 774 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Fin och subtil doft av hallan, röda vinbär och unga smultron. I smaken så är attacken av syran tydlig vilken följs av en krispig och aromatisk final.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Terroir av lera och kalkstenar vid foten av berget Vaucluse.

Druvor: 90% Grenache noir, 10% Syrah.

Skörd och vinifiering: Nattskördade druvor. Direktpressning och sedan jäsning vid kontrollerad temperatur (14°C - 16°C). Den låga temperaturen gör så att man undviker oxidation och ger aromatiska och fräscha toner till vinet.

Producenten

Amédée Giniès, grundaren av Amédée Cellars, är den som som brukar tillkännages som var pionjär för att öka medvetenheten om vinerna från Luberon och erkännandet av beteckningen som kontrollerat ursprung.
http://www.les-vins-amedee.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du