Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé Magnum 2022

Château PigoudetL´Oratoire Cuvée Divine Rosé Magnum 2022

Frankrike, Coteaux-d’Aix-en-Provence, 1500 ml, 13%

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vine ···

Styckvis

439 kr

/flaska
Låda (3 st)

1 317 kr

Smaknotering

Stor bärig och och komplex doft med kryddiga toner av jordgubbar, smultron, aprikoser, melon, citrusskal och färska örter. Smaken är torr med en pigg syra och en fruktig eftersmak. Har finns inslag av citrus, kryddor och massor av röda bär. Lång komplex eftersmak. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence.

Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består normalt sett av en blandning av de klassiska druvsorterna och 2021 var blenden 50% Grenache, 25% Cinsault, 15% Syrah och 10% Cabernet Sauvignon. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

2022 är en komplex årgång på grund av effekterna av värmeböljan och vattenbristen vilket gav roséer med en blek färg, en stram doft och en fräsch smak med härligt syrliga toner och en underbar friskhet som ger karaktär.

Efter en torr vinter så följde en vår med temperaturer en bit under noll med ända in i slutet av mars. Därefter följde en torr och mild vår vilket gjorde att rankorna kunde utvecklas snabbt under bra förhållanden.

Efter blomning så var vädret osedvanligt varm och bristen på vatten (knappt 135 mm från januari till slutet av juli) gav vinstockarna en tuff sommar. Lyckligtvis så kom det relativt rikligt med regn i augusti (60 mm). Det i kombination med fortsatt höga temperaturer fick mognaden av druvorna accelererade vilket mynnade ut i en skörd redan i slutet av augusti.

Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du