Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Galhaud Grenache Noir Vieilles Vignes 2017

Vad tyckte du?

Galhaud Grenache Noir Vieilles Vignes 2017

Frankrike, Cote de Catalans, 750 ml, 15%

  Côte de Catalans är en väldigt intressant region från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Här görs kraftiga men oerhört charmiga röda viner på druvsorter som grenache, syrah och mourvèdre. Just det här vinet är gjort av Jean-Francois Galhaud och kommer från 40-60-åriga stockar av 100% grenach ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Grenache

Smaknotering

Stor, eldig och koncentrerad doft med inslag av mörka bär och kryddor. Smaken är rik och kraftig med inslag av läder, örter och kryddig frukt. Fruktig och intensiv eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av mörkt kött. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

 

Côte de Catalans är en väldigt intressant region från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Här görs kraftiga men oerhört charmiga röda viner på druvsorter som grenache, syrah och mourvèdre. Just det här vinet är gjort av Jean-Francois Galhaud och kommer från 40-60-åriga stockar av 100% grenache i Maury vid floden Agly vid foten av Pyrenéerna. Avkastningen är endast 30 hektoliter/hektar - hälften av vad de flesta i regionen tar ut. Hälften av musten får en lång och sval jäsning medan resten jäses vid 27-29°C. Vinet varken klaras eller filtreras före buteljering.

Producenten

Jean-Francois Galhaud bor i det gamla familjeslottet i mitten av St.Émilion, men har också en egendom i Languedoc, där han också gör vin. Grenache är druvan bakom Chåteauneuf-du-Pape och Spaniens Priorat. Detta vin är ytterligare ett bevis på att druva kan ge riktigt stora viner! Druvan har ett tunt skal, vilket gör att vinet sällan är mörkt. Den har ofta en rik, varm, kryddig doft och sammetslen smak, men förlorar all sin karaktär, om avkastningen stiger. Druvorna till vinet växer med vid floden Agly på skifferterrasserna i Maury vid foten av Pyrenéerna. Klimatet är varmt, men med kalla nätter. Vinrankorna är mycket gamla, 40-60 år och avkastar endast 30-40 hl/ha - Och druvorna får hänga på vinstockarna långt in i oktober innan plockarna börja skörda de små torkade druvorna. Vinet görs med hjälp av de mest avancerade metoden: 50% av musten får en extremt lång och sval jäsning medan 50% får en mildare jäsning vid 27-29°C. Efter den andra malolaktiska jäsningen flyttar man inte vinet, ingen klarning, innan buteljering. Detta för att bevara den så överdådigt kryddiga frukten bäst.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du