Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Matassa Coume de l´Olla Rouge 2021

Domaine MatassaCoume de l´Olla Rouge 2021

Ekologisk

Frankrike, Cote de Catalans, 750 ml, 13%

Ny årgång av Domaine Matassa’s Olla Rouge från Dryckesbutiken. Återigen är vi glada att kunna sälja fler av vinerna från Tom Lubbe som lösflaska. Vinet är gjort på 60% Grenache Noir 20% Syrah 20% Grenache Gris och druvorna kommer från en vingård med vinrankor planterade 1939-1959. Jäsning sker med h ···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 214 kr

Smaknotering

Fruktigt och fräsch med rödfruktig doft av körsbär, skogshallon, gröna örter och en finstämd jordig mineralitet. Medelfyllig och otroligt fräsch och elegant smak av röda bär. Lång elegant eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Domaine Matassa’s Olla Rouge från Dryckesbutiken. Återigen är vi glada att kunna sälja fler av vinerna från Tom Lubbe som lösflaska. Vinet är gjort på 60% Grenache Noir 20% Syrah 20% Grenache Gris och druvorna kommer från en vingård med vinrankor planterade 1939-1959. Jäsning sker med hela klasar i slutna tankar för att undvika extraktion (inget behov för nedpressning av kappan). Efter 6 dagars macerering pressas druvorna och slutligen lagars det i betongtankar i 6 månader före tappning. 

Producenten

Tom Lubbe flydde den sydafrikanska apartheidregimen med sina föräldrar som barn och tillbringade senare delen av sin barndom i Nya Zeeland. Det var också här som han gjorde sitt första vin. Efter att ha arbetat några år som flygande vinmakare på olika flottiga domäner i både nya Zeeland och Australien, växte önskan fram av att prova på att arbeta med medelhavs druvor och han lyckades få en 3 månaders praktikplats på Domaine Gauby i Calce, Roussillon. I Calce träffade Tom även Nathalie, hans nya chef's syster och han bestämde sig för att komma tillbaka säsongen därpå. Samtidigt, tillbaka i Sydafrika, startade Tom upp ett eget vineri, den legendariska "The Observatory" som ligger i Swartland och det var också, såvitt vi vet, det enda vineriet i Sydafrika som producerade naturliga viner på den tiden.

Tiden med The Observatory blev dock kort, alltför kort (men intrycket varade). Tom och Nathalie fick så småningom sin första son Jules och Tom bestämde sig därmed för att fokusera på sitt liv i Frankrike och startade upp sin Domaine Matassa med första årgång 2003. Flera år har nu passerat och vingårdar har köpts bit för bit. Sedan början på 2019 ligger Toms slott i Espira-de-l'Agly, tidigare Jolly Ferriol's hem, bara 13 kilometer från Calce, där huvuddelen av hans vingårdar finns. Idag har han 20 hektar av vingårdar i detta vilda och vackra hörn av Frankrike. Vinerna är lysande och livliga, med djup och transparens. 

Tom och Matassa har blivit en inspiratör för en hel generation nya vinmakare i den så kallade "naturvinsrörelsen". 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du