Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Marchand-Tawse Les Tuvilains Premier Cru 2018

Domaine Marchand-TawseLes Tuvilains Premier Cru 2018

Frankrike, Cote de Beaune, 750 ml, 13,5%

Beaune Tuvilains 1er Cru-vingården ligger i södra Beaune söder om les Avaux, i hjärtat av kommunens premier cru vingårdsbälte. Jordmånen består av en blandning av lera och silt blandat med kalksten vilket ger ganska fylliga viner. Vinstockarnas ålder ligger. på drygt 35 år. Vinet är jäst med 50% hel···

Styckvis

845 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 070 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Stor komplex, elegant och parfymerat blommig doft med inslag av härliga röda bär som körsbär, vildhallon och rosenblad. Smaken är medelfyllig med fasta tanniner, silkig och elegant frukt med lite kryddiga toner och en hint av järnoxid/mineraal. Det är ett vin med uttrycksfull blommighet, lätt kryddigt och lättillgängligt men som också har lager på lager av burgundisk komplexitet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Berättelsen om Maison Marchand-Tawse i Bourgogne börjar med berättelsen om Pascal Marchand, den fransk-kanadensiska underbarnet som 1985, 22 år gammal, tog tyglarna på Clos des Epeneaux i Pommard. Han blev en sensation över en natt, och i den processen också en av de som definierade det moderna Bourgogne.

Under de följande åren tog Pascal Clos des Epeneaux från relativ okändhet till en internationellt framträdande plats. Han blev en del av den inre kretsen av en ny generation Bourgogne-producenter som tog vinproduktionen tillbaka till vinstockarna. Gruppen delade idéer, var villiga att experimentera och jobbade med, inte mot, naturen. Insikten att utan bra druvor finns inga bra viner och att bra druvor kommer från friska vingårdar ledde dem till ekologisk produktion.

På 1990-talet kontaktades Pascal av Jean-Charles Boisset, ättling till familjen som kontrollerar den tredje största franska vingruppen, som ville skapa en ny domän som skulle vara skyltfönstret för familjens andra företag. Från årgång 1999 lanserades Domaine de la Vougeraie under Pascal’s ledning och med ansvar över 90 tunnland Bourgogne vingårdar, från enkla regionala appellationer till Grand Crus. Det var den största enskilda domänskapelsen i Bourgogne sedan slutet av andra världskriget. Och det blev snart en referens för modern Bourgogne-produktion. Pascal tog hela domänen in i ekologiskt jordbruk, och med ett biodynamiskt förhållningssätt. Det var revolutionerande.

Under de sju år han var där deltog Pascal även i utvecklingen av flera andra projekt i Boisset-gruppen utanför Bourgogne och utomlands. Samtidigt arbetade han som konsult för vingårdar runt om i världen, och blev därför en av de mest kända "flygande vinmakarna" från Bourgogne .Han lämnade Boisset-gruppen 2006 och började samarbeta med en annan fransk-kanadensare, finansmannen Moray Tawse från Tawse Winery i Niagara, en av Kanadas mest erkända vingårdar. Det samarbetet gav 2011 upphov till det vi idag känner som Maison Marchand-Tawse.

Domaine Marchand-Tawse är viner i första hand gjorda på druvor från producentens egna egendomar men man köper också in druvor från andra odlare. Inställningen är biodynamisk, även om egendomen inte är certifierad, med biodynamiska principer i vingården, handskörd, naturlig jäst, jäsning i öppna jäskar och långa macerationstider. Vinerna lagras i ekfaa, 10-100 procent nya beroende på vin och årgång. Man använder inte klarning och filtrerar sällan sina viner.


http://www.marchand-tawse.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du