Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Puligny-Montrachet 1er Cru la Garenne 2020

Domaine FaiveleyPuligny-Montrachet 1er Cru la Garenne 2020

Frankrike, Corton-Charlemagne, 750 ml, 13%

Premier Cru La Garenne är en knappt 10 ha stor vingård som ligger högt ipp på sluttningarna av Puligny Montrachet direkt ovanför Premier Cru Champ-Gain. Domaine Faiveley äger här en lott på ca 0,4 ha som ligger på ljusa, grunda och steniga jordar.   Druvorna skördas och sorteras för hand. Mustorna ···

Styckvis

1 195 kr

/flaska
Låda (6 st)

7 170 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Doft visar upp fruktiga toner av päron, småcitrus och vit persika samt nyanser av vita blommor. Smaken är åt det fylligare hållet och det som visades upp i doften kommer igen och ackompanjeras an finstämda nyanser av fat och mineral.

Drickes
2022-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Premier Cru La Garenne är en knappt 10 ha stor vingård som ligger högt ipp på sluttningarna av Puligny Montrachet direkt ovanför Premier Cru Champ-Gain. Domaine Faiveley äger här en lott på ca 0,4 ha som ligger på ljusa, grunda och steniga jordar.

 

Druvorna skördas och sorteras för hand. Mustorna extraheras med en pneumatisk press innan de sätts ner. Vinifieringen varar i 4 veckor och äger rum i franska ekfat (40-50% är ny ek) i våra källare vid jämna, naturliga temperaturer och hygrometri. Vinerna omrörs ofta för att hålla vinet i kontakt med vattnet och åldras sedan i 17 till 18 månader. Detta gör att de kan bibehålla utmärkt spänning och aromatisk komplexitet samt en rund, delikat smak.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du