Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Hommage à Jacques Perrin 2018
Våra kunder tycker

Chateau de BeaucastelHommage à Jacques Perrin 2018

Ekologisk

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Château Beaucastels prestigevin från årgång 2018. Första gången familjen Perrin bestämde sig för att skapa detta vin var 1989 då årgången varit särskilt god. Vinet är en hyllning till familjens förre överhuvud, Jacques Perrin, som gick bort 1978. Vinet görs därför bara de bästa årgångarna. Tillgånge···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är ännu mycket ung med toner av plommon, björnbär, nymalen svartpeppar, charkuterier, violer, söta kryddor, nymalet kaffe och läder. Smaken är komplex, fyllig och välbalanserad, med (ännu unga) finlemmade tanniner, en stor kropp och en lång kryddig eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2023-2045
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
100p 98-100 p " combining great purity, richness and length into a seamless, elegant package that should give immense pleasure for decades to come"

Essence of framboise is joined by layers of garrigue-like complexity, rich, meaty notes and a generous dusting of Asian five spice blend in the stunning 2018 Chateauneuf du Pape Hommage à Jacques Perrin. This is full-bodied but incredibly silky, combining great purity, richness and length into a seamless, elegant package that should give immense pleasure for decades to come.

Jeb Dunnuck
98p 96-98 p "Its a brilliant wine that was compared to the 2001 by Marc Perrin."

One of the more supple, sexy vintages I can remember for this cuvée, the 2018 Châteauneuf Du Pape Hommage A Jacques Perrin nevertheless has power to spare, offering a beautiful bouquet of blueberries, ground pepper, smoked meat, truffle, and liquid violets. Full-bodied, opulent, and mouthfilling, it starts out relatively tame yet builds on the palate, showing good acidity, plenty of tannins, and a finish that makes you salivate. It’s a brilliant wine that was compared to the 2001 by Marc Perrin.

Vinous
98p 95-98 p "Blends richness and finesse with a deft hand and finishes incredibly long and precise"

Opaque ruby. Powerful dark berry, cherry cola, incense, potpourri, musky earth and spicecake aromas show outstanding clarity and pick up a smoky mineral nuance with aeration. Sweet and seamless in the mouth, offering deeply concentrated but energetic black raspberry, cherry preserve, five-spice powder and lavender pastille flavors given lift and spine by a core of juicy acidity. Blends richness and finesse with a deft hand and finishes incredibly long and precise, with youthfully firm tannins adding shape and final grip.

-- Josh Raynolds

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaines Perrin är i dag en stor apparat, framförallt dedikerad till viner från södra Rhône. Familjens mest kända egendom är utan tvivel Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape. Bröderna Jean-Pierre och Francois Perrin närmar sig gradvis pension, deras söner tar mer och mer plats på främre parkett i driften av denna enastående egendom.

Man har en fantastisk portfölj av viner, från prisvärda bruksviner till toppviner i världsklass. Trots att detta är en traditionell firma så är Perrins anmärkningsvärt flexibla om de känner att kvalitet kan förbättras. Domaines Perrin innefattar idag också en stor egendom i Vinsobres, i Côtes de Ventoux samt Tablas Creek i Kalifornien. 

Château Beauacastel är en av få egendomar som odlar alla de 13 tillåtna druvsorterna i Châteauneuf-du-Pape. Deras vingårdar ligger på den för området klassiska jordmånen som består av runda solreflekterande stenar (galets roulés) på ytan ovanför sand, lera och kalksten. Redan på 1950-talet började man köra helt ekologiskt i vingårdarna. 

Det röda vinerna är både koncentrerade och finessrika delvis tack vare den stora andelen mourvedre - ca 30% - i den slutliga blandningen (i den vanliga Châteauneuf-du-Papen). Dess strama garvsyra är ryggrad och motstånd mot oxidation som hjälper Beaucastel att åldras graciöst.

Grenache (30%) bidrar en värmande känsla av mogen frukt och en sammetslen känsla i munnen. Syrah till 10%, och muscardin och vaccarese med cirka 5% vardera, lägger till färg och kryddig doft och ökar samtidigt lagringspotentialen. 5% cinsault tillsätts för mjukhet och sin speciella doft. Resten består av små mängder av de sju andra tillåtna sorterna. De tillägger en extra del av graciös komplexitet som gör Château de Beaucastel till ett sådan extraordinärt vin.

De flesta av druvsorterna fermenteras separat tills den malolaktiska jäsningen är klar. Därefter blandas de efter omfattande provningar. Det unga vinet mognar i stora ekfat på 40 hektoliter i ca 12 månader. Klarning utförs med äggvitor och därefter buteljeras vinet och lämnas för lagring i ett år i Beaucastels källare innan det saluförs.

Exceptionella år gör man också vinet Hommage à Jacques Perrin som är en cuvée på druvor från mycket gamla stockar. Den domineras av mourvèdre. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.



http://www.beaucastel.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du