Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Fiancee Châteauneuf-du-Pape Magnum 2019

Domaine La BarrocheFiancee Châteauneuf-du-Pape Magnum 2019

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 1500 ml, 14%

Fiancee Châteauneuf-du-Pape, som endast görs i de bästa årgångarna, senaste årgången var 2016,  kombinerar två till synes i kvalitet ganska olika druvor: 100 år gammal grenache och ung syrah. I detta vin kompletterar dessa två druvor dock varandra på ett fantastiskt fint sätt, en blandning av fyllig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Stor och fruktig doft med generösa toner av björnbär, bigarråer och svarta vinbär samt kryddiga nyanser stärjanis och vitpeppar. Smaken är rikligt fyllig med de fruktiga och kryddiga toner av som hittas i doften vilka balanseras upp av en angenäm tanninstruktur som i sin tur följs upp av en frisk eftersmak med nyanser salmiak och vitpeppar.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
96p 96 p "Excellent underlying energy throughout"

This delivers a big burst of juicy raspberry and boysenberry purée flavors, lined with dark licorice and pastis notes while roasted applewood and fruitcake fill in through the juicy, yet focused finish. Excellent underlying energy throughout, with a long bolt of graphite giving it all support. Best from 2024 through 2038. 250 cases made

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fiancee Châteauneuf-du-Pape, som endast görs i de bästa årgångarna, senaste årgången var 2016,  kombinerar två till synes i kvalitet ganska olika druvor: 100 år gammal grenache och ung syrah. I detta vin kompletterar dessa två druvor dock varandra på ett fantastiskt fint sätt, en blandning av fyllighet och mognad och ungdomlig fräschör som ger en silkeslen blandning av kraft och finess med färska fruktaromer, blommor och kryddor. 50% Syrah från Cabrieres vingården, som bidrar med arom av frukt, kraft, färg och kakao. 50% Grenache från 100 år gamla vinrankor i Grand Pierre / Rayas, Palestor och Terres Blanches vingårdlägena som ger koncentration, finess och en fantastisk mjukhet.

Druvorna skördas för hand och en noggrann dubbelsortering sker i vingården. Undermogna stjälkar sorteras bort. Vinifieringen sker i underjordiska betongkar där en skonsam extraktion genomförs där vinet får stanna med skalen i mer än fyra veckor. Efter jäsning får vinet vila på små gamla fat och 600 liters barriques i cirka 18 månader. Vinet filtreras inte före tappning.

Producenten

Domaine la Barroche buteljerade sin första årgång 2003 men familjen Barrot, som äger egendomen, flyttade till Chateauneuf-du-pape redan på 1500-talet. De har under århundraderna förvärvat vingårdar i de bästa lägena på högplatån mellan Chateauneuf-du-pape och Courthezon.

Druvorna såldes länge till de bästa negocianterna som tex Guigal och Chapoutier, ända till dess att Julien Barrot, sonen i familjen, kom tillbaka till familjeegendomen efter önologstudier i Montpellier. Julien hade då även arbetat som vinmakare i Australien samt som sommelier i norra England och han visste vilken potential som fanns i de urgamla vingårdarna och var fast besluten att göra vin i världsklass.

Framgångarna har inte låtit vänta på sig, Robert Parker har bland annat kallat Domaine la Barroche för Chateauneuf-du-papes nya stjärna. "Julien Barrot är kanske den mest passionerade och maniska vinmakare jag träffat, mycket förmodligen på grund av hans ringa ålder och nyvunna förmåga. Han pratar konstant om elegansen han vill uppnå i sin Chateauneuf och om de tre vingårdslägena på vardera en hektar med över hundra år gamla grenachestockar som utgör basen i alla de tre vinerna han producerar, och som också utgör 100 procent av toppvinet Pure. Domaine La Barroche kommer utan tvivel att segla upp som en av de allra hetaste konkurenterna till tronen i Chateauneuf-du-pape."

www.domainelabarroche.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du